Ghost of Tsushima krijgt volgend jaar vervolg Ghost of Yotei

©PlayStation Studios

Ghost of Tsushima krijgt volgend jaar vervolg Ghost of Yotei
Vandaag om 10:29

Sony heeft een aantal nieuwe games voor de PlayStation 5 aangekondigd, met als grootste nieuwe titel de opvolger van de bekroonde samurai-game Ghost of Tsushima.

Sony zond vannacht weer een State of Play uit, waarin het de nieuwe games van de komende maanden belicht. De nieuwe Ghost-game speelt zich ruim 300 jaar af na de eerste titel, die in 2020 voor de PS4 verscheen en een jaar later voor de PS5, ook als uitgebreidere Director's Cut. Die eerste game speelde zich eind dertiende eeuw af op de eilandengroep Tsushima, tussen het zuiden van Japan en Korea. De nieuwe game is begin zeventiende eeuw, helemaal in het noorden van Japan in het gebied rond de berg Yotei. En dus heet de game ook: Ghost of Yotei.

Dit keer besturen spelers de vrouwelijke Samurai Atsu, die zo te zien samen met een wolf door de fraaie Japanse wildernis trekt. Ook in deze game beloven de omgevingen weer divers te zijn. Rond de berg Yotei liggen uitgestrekte groene velden, of goudkleurig met witte bloemen en vol wilde paarden maar er zijn ook bossen, besneeuwde gebieden en natuurlijk dorpen. De game belooft opnieuw een speelbare Akira Kurosawa-film te worden, die ergens in 2025 voor de PlayStation 5 verschijnt.

Tweemaal Horizon

In navolging van onder meer The Last of Us Part I krijgt ook Horizon Zero Dawn een officiële remaster voor de PS5, die ook naar de pc komt. De game uit 2017 kon na een update al in 60 frames per seconde worden gespeeld op de PS5, maar wie de game vergelijkt met opvolger Forbidden West ziet wel verschillen. Vooral in de dialogen met andere personages ogen gezichten in het eerste deel nog wat houterig: dat wordt met deze remaster verbeterd. Ook zullen de algehele graphics erop vooruitgaan. De remaster 31 oktober beschikbaar, wie Horizon Zero Dawn al voor de PS4 heeft, betaalt een tientje voor de update.

En wie nog meer Horizon wil spelen kan vanaf 14 november aan de slag met Lego Horizon Adventures. In navolging van onder meer de Lego Star Wars-games heeft nu ook Horizon een grappige spin-off waarin alles en iedereen van Lego is gemaakt. En niet alleen voor de PS5: Lego Horizon Adventures komt ook uit op de Nintendo Switch en pc.

Leuke uitbreidingen en andere aankondigen

Tijdens de State of Play kwamen meer titels voorbij. Zo krijgt Astro Bot binnenkort een update waarin nieuwe personages worden toegevoegd, en nieuwe speedrun-levels.

Alan Wake krijgt een tweede DLC-uitbreiding, werd ook vannacht bekend. In The Lake House gaan spelers als Alan Wake een kijkje nemen in een mysterieuze fabriek aan de kust van Cauldron Lake, het meer dat Alan Wake zoveel gedoe oplevert.

Verder zijn er wat verschijndata van nieuwe games bekendgemaakt. Monster Hunter Wilds verschijnt op 28 februari voor PS5, Xbox Series X|S en pc. En Dynasty Warriors: Origins is er op 17 januari voor PS5, Xbox Series X|S en pc.

Meer PlayStation 5 en mis niets met onze Bright-app.