©Google

Google TV Streamer is zo populair dat de levertijd snel oploopt

Grote vraag naar Chromecast-opvolger Google TV Streamer: levertijd loopt snel op

25 september om 22:13
Laatste update: 25 september om 23:51

De nieuwe Google TV Streamer vliegt als warme broodjes over de online toonbank, maar daardoor nemen de levertijden ook meteen flink toe. De Chromecast-opvolger, waarmee je streamt naar je televisie, is zo in trek dat Google momenteel moeite heeft om aan de vraag te voldoen.

Wie nu een bestelling voor de nieuwe Google TV Streamer plaatst via de officiële Google webwinkel, moet geduld hebben. De levertijd loopt op tot wel vier weken, al wisselt dit per locatie. Als je een TV Streamer in Nederland bestelt, wordt die vaak pas midden of eind oktober geleverd. Dit geldt voor de standaard witte uitvoering, die Google 'Porselein' noemt. De verkoop van de tv-gadget ging dinsdag officieel van start.

Op de grijsgroene 'Hazel'-variant is het nog langer wachten. Deze kleur wordt pas halverwege november geleverd in de VS. De exacte datum kan verschillen per regio. Voorlopig is deze versie nog niet beschikbaar in ons land.

Opvolger van de Chromecast 

De Google TV Streamer is de opvolger van de Chromecast. Het nieuwe model biedt meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Met een prijs van ongeveer 119 euro is het apparaat ook iets duurder dan de Chromecast.

Officieel heet het nieuwe apparaat de Google TV Streamer (4K), maar Google overwoog ook 'Google TV Stream Pro' als productnaam. Volgens bronnen van 9to5Google zag het bedrijf op het laatste moment toch af van de Pro-naam, omdat tv-streamer nog altijd als betaalbaar gezien zou moeten worden. Mogelijk komt Google later nog wel met een goedkopere versie die alleen HD-kwaliteit biedt.

De Chromecast met Google TV is momenteel nog steeds verkrijgbaar, maar zolang de voorraad strekt. Daarna verdwijnt de gadget van de markt.

Kijk ook onze review van de Google TV Streamer.

Lees meer nieuws over de Chromecast en abonneer je op de nieuwsbrief.