Kijken: de eerste beelden van seizoen 2 van The Last of Us

© HBO

Dit is de eerste trailer van seizoen 2 van The Last of Us
26 september om 20:41
Laatste update: 26 september om 21:01

Het tweede seizoen van The Last of Us komt eraan en streamingdienst HBO Max heeft nu een voorproefje online geplaatst. Vandaag heeft het bedrijf een teaser van het nieuwe seizoen van de serie vrijgegeven.

In het nieuwe seizoen worden Joel en Ellie weer door dezelfde acteurs gespeeld: Pedro Pascal en Bella Ramsey komen dus terug. Jeffrey Wright, Kaitlyn Dever en Isabela Merced zijn nieuw in de serie.

Gevaarlijk en onvoorspelbaar

Warner Bros. Discovery zegt over het tweede deel: "Na vijf jaar vrede na de gebeurtenissen van het eerste seizoen haalt het gezamenlijke verleden van Joel en Ellie hen in, waardoor ze in conflict raken met elkaar en een wereld die nog gevaarlijker en onvoorspelbaarder is dan de wereld die ze achterlieten."

Kijk de eerste teaser van seizoen 2 van The Last of Us:

Volgend jaar op HBO Max

Aan het eind van de teaser komt 2025 groot in beeld. Dat is dus wanneer het nieuwe seizoen met zeven afleveringen online zal verschijnen. Wanneer precies in 2025, is nog niet duidelijk.

Ook smullen voor fans van de game

De serie is gebaseerd op de populaire gamereeks voor de PlayStation. De mede-bedenker van de games, Neil Druckmann, is ook scriptschrijver en executive producer van de HBO-serie. "Wat ik leuk vind, is dat er soms mensen zijn die de serie hebben bekeken en daarna de game zijn gaan spelen, wat een coole ervaring," zegt Druckmann in een nieuw interview met Variety. "De game hint soms naar dingen waar we gewoon geen tijd voor hebben om in de serie te komen, en vice versa. Als je beide ervaart, zijn ze er allebei rijker door."

Druckmann zegt erg enthousiast te zijn over één bepaalde scène in het nieuwe seizoen. "Daarvan denk ik dat fans van de game er van zullen smullen, omdat het je echt veel achtergronden vertelt van dit belangrijke personage, en waarbij er niet echt een manier was voor ons om dat in de game te doen."

Lees meer over streaming en mis niets met onze nieuwsbrief.