Dit is hoeveel je bij Disney+ nu moet betalen voor het delen van je account

©Disney

Zoveel moet je bij Disney+ nu betalen voor het delen van je account
Vandaag om 19:46
Laatste update: om 19:54

Disney+ heeft nieuwe regels ingevoerd voor het delen van accounts. Vanaf nu kun je je inloggegevens niet meer zomaar delen met vrienden of familie die niet bij je in huis wonen. Wil je toch blijven delen? Dan moet je voortaan bijbetalen.

De streamingdienst gaat controleren of alle gebruikers van een account deel uitmaken van hetzelfde huishouden. Onder een huishouden verstaat Disney+ de apparaten in je huis die worden gebruikt door de mensen die er wonen. Deze nieuwe regels gelden onder meer in Nederland en andere landen in de EU, Azië, de Verenigde Staten en Canada.

Wil je toch je account delen met iemand die niet bij je in huis woont? Dan kun je die persoon toevoegen als 'Extra gebruiker'. In Nederland kost dit 5,99 euro per maand bovenop je gewone abonnement.

Hoe werkt het?

Je kunt maximaal één Extra gebruiker toevoegen per account. De optie is niet beschikbaar voor mensen met een Disney Bundle-abonnement of abonnementen via externe partners. Als hoofdgebruiker kun je wel gewoon blijven kijken als je op reis bent. Indien je momenteel je account deelt met twee mensen buiten je huishouden, moet een van hen een eigen Disney+-account aanmaken.

Disney+ zegt dat het het gebruik van accounts gaat monitoren. Het bedrijf kijkt daarbij naar factoren zoals adressen, accountactiviteit en apparaat-ID's. 

Netflix doet het ook

Disney volgt hiermee het voorbeeld van concurrent Netflix, dat eerder al strengere regels invoerde voor het delen van accounts. De streamingdienst wil zo meer inkomsten genereren en ervoor zorgen dat elke kijker betaalt voor de dienst. Bij Netflix is het toevoegen van een lid van buiten je eigen huishouden goedkoper dan bij Disney, want Netflix rekent hiervoor 3,99 euro per maand.

Lees meer over streaming, en blijf op de hoogte met onze Bright Nieuwsbrief.