LG toont ineens reclames op de screensaver van je TV: zo zet je ze weer uit

© LG

LG dringt reclames op je televisie op: zo kom je ervan af
26 september om 21:41

LG heeft een nieuwe manier bedacht om makkelijk geld te verdienen. Het bedrijf is namelijk opeens advertenties gaan tonen als je niets aan hebt staan op je televisie. Daardoor wordt de TV eigenlijk een groot advertentiescherm in je woonkamer.

Sommige TV’s van LG laten nu de advertenties zien voordat de normale screensaver van je TV aangaat. Zelfs als je een televisie van meer dan tweeduizend euro hebt gekocht, zoals de LG G4 OLED, wordt je niet gespaard.

LG is tevreden

In tegenstelling tot iedereen die net een dure televisie heeft gekocht en ongevraagd reclame krijgt, is het hoofd van LG Ad Solutions wel blij met hoe de advertenties werken. Dave Rudnick zegt dat de advertenties effectief blijken en dat ze een waardevolle kans bieden voor merken, omdat de TV zo centraal in de kamer staat.

Het is niet nieuw dat LG je agressief advertenties voorschotelt. Zo zijn er in de app store van LG ook advertenties met geluid te vinden die automatisch afspelen.

Zo kom je van de advertenties af

Aangezien LG zijn webOS ook op televisies van andere merken wil gaan zetten, ben je zelfs niet altijd veilig als je een ander merk koopt. Wel is er gelukkig de mogelijkheid om advertenties uit te zetten.

Als je binnen de instellingen van de TV naar 'Additional Settings' gaat en daar de 'Screen Saver Promotion' uitzet, dan ben je ervanaf.

Lees meer over smart home en mis niets met onze nieuwsbrief.