©Freepik

Tip van Sam Altman: gooi je notities op de vloer, de schoonmaakster ruimt het op

Tip van OpenAI's Sam Altman: gooi je notities op de vloer, de schoonmaakster ruimt ze wel op

Vandaag om 15:45

OpenAI-topman Sam Altman staat aan het roer van wat misschien wel één van de grootste technologische revoluties is. Dat hij daar toch een beetje apart van is geworden, blijkt uit zijn opvallende manier van notities maken.

Het is altijd leuk om een inkijkje te krijgen in de werkwijze van mensen die aan de top van hun werkveld staan. Dat mag je rustig zeggen over Sam Altman, die als topman van OpenAI toch wel de koers van elk groot techbedrijf heeft doen wijzigen. En zoals wel meer van zulke tech-ceo's, heeft ook Altman een verrassend analoge werkwijze. Want je zou misschien verwachten dat Altman al zijn gedachten aan ChatGPT zou dicteren, maar niets is minder waar: hij zweert bij een papieren notitieboekje.

Zo'n boekje moet sowieso in je broekzak passen en harde kaften hebben, zodat je overal kan schrijven. En: "Je wil in ieder geval een notitieboekje met spiraal", zegt Altman in gesprek met David Perell van de podcast How I Write. Door die spiraal kan het boekje plat liggen, en kan je makkelijk pagina's uitscheuren. "Ik scheur ze eruit en dan kan ik naar meerdere pagina's tegelijk kijken. En als ik dan klaar ben kan ik ze op de grond gooien. Als onze schoonmaker dan komt ziet die een hele berg met mijn notities op de vloer", aldus Altman.

Vreemde opmerking, wel goeie tips

Die opmerking over zijn schoonmaker kan rekenen op gefronste wenkbrauwen in de comments. En hoewel de meesten van ons waarschijnlijk toch maar gewoon zelf naar de prullenmand lopen, heeft Altman ook budget-vriendelijk advies. Dure notitieboekjes zijn volgens de topman namelijk onzin, al moet je volgens hem wel hoge eisen stellen aan het papier. "Het meeste papier is vreselijk om op te schrijven", aldus Altman.

Altman vertelt ook wat zijn favoriete pennen zijn. Voor algemeen gebruik is dat volgens Altman de "Uni-Ball Micro 0.5". Waarschijnlijk bedoelt hij de UB-150 pennen van Uni-Ball, die met een prijs van rond de 2 euro toch voor iedereen betaalbaar zijn. Maar: " de Muji 0.36 of 0.037 met donkerblauwe inkt is een hele fijne pen voor andere redenen", aldus Altman. Die Japanse lifestyle-winkel is niet in Nederland gevestigd, maar verkoopt online pennen voor 15 euro per 10.

Meer nieuws over OpenAI en mis niets met onze Bright-app.