©Eufy

Deze slimme beveiligingscamera filmt 's nachts alsof het dag is

Deze slimme camera maakt 's nachts beelden die lijken alsof het dag is

27 september om 22:19
Laatste update: 27 september om 22:24

Het smart home-merk Eufy heeft zijn nieuwe beveiligingscamera EufyCam S3 Pro onthuld. De camera kan zelfs in het pikkedonker met gemak inbrekers spotten dankzij een nieuwe functie die het zicht 's nachts fors verbetert. Met een volle 13.000 mAh-batterij kun je de camera draadloos op de meest strategische plaatsen hangen.

De nieuwe EufyCam S3 Pro maakt gebruik van radarbewegingsdetectie in combinatie met passief infrarood (PIR), waardoor het systeem minder valse meldingen zou moeten genereren — volgens het bedrijf tot 99 procent nauwkeurigheid. Dit betekent in de praktijk dat de camera niet om het minste geringste de alarmbellen laat afgaan, bijvoorbeeld wanneer er een boom beweegt door de wind of de hond voorbijwandelt.

Maar dan heeft de camera nog een geheime superkracht, waar je als dief zeker niet op rekent: de camera kan je namelijk net zo goed 's nachts zien als overdag. Hoe krijgt een camera dat voor elkaar?

In het donker zien

Als er één unique selling point is, dan is het wel de eigenschap om in het donker te kunnen kijken. En nee, niet zoals vroeger, waarbij je een soort silhouet van een menselijk figuur te zien kreeg. Nee, het gaat verder dan dat. De nieuwe functie, genaamd MaxColor Vision, zou namelijk in staat zijn om het onderstaande nachtelijke scène (links) om te zetten naar die van klaarlichte dag (rechts).

Van donker naar licht - dit ziet de camera

Maar hoe weet de camera nu precies hoe het zo'n donker beeld moet omvormen tot een lichte variant? Met AI, natuurlijk. Aan boord van de camera zit namelijk onder andere een AI-gedreven signaalverwerker, die ongetwijfeld een vergelijking maakt met de fragmenten die hij eerder overdag heeft gezien. Op die manier zal hij vermoedelijk een inschatting kunnen doen van hoe het er 's nachts uit zou moeten zien, alsof het overdag is. Hang de camera dus niet voor het eerst op wanneer het nacht is, want de kans lijkt groot dat hij dan mindere resultaten oplevert.

Ingebouwde zonnepanelen

De camera biedt daarnaast gratis gezichts-, voertuig- en huisdierherkenning. Deze 4K-beelden worden bovendien lokaal opgeslagen, zonder terugkerende abonnementskosten. Daarnaast zijn de beelden te koppelen aan je Apple Home-inrichting en is de camera zelfs geschikt voor Apple's eigen HomeKit Secure Video-dienst.

Als de camera is aangesloten, kan deze 24/7 opnemen. Hoewel hij dus ook zonder stroomtoevoer moet kunnen werken, zal dit minder frequent opnames maken — dan kan hij het maar liefst een jaar volhouden. De ingebouwde zonnepanelen helpen daar een handje bij. Als je in het verleden de 'gewone' S3 hebt aangeschaft, is het zonnepaneel van de Pro 50 procent groter. Een uurtje zon per dag biedt voldoende energie om volledig opgeladen te blijven.

Voor wie een volledig beeld wil krijgen van de nieuwe Eufy-camera, zijn dit de overige specificaties:

-  Volledige duplex tweewegsaudio
-  Dual-mic array die menselijke stemmen tot ca. 8 meter kan opnemen
-  Een sirene van 100 dB en bewegingsgeactiveerde spraakwaarschuwingen
-  Een 24/7 snapshot-functie die elke minuut een foto kan maken
-  Activiteits- en privacyzones
-  8x digitale zoom
-  Integratie met Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit Secure Video
-  Stofdicht en waterdicht met de IP67-rating

Wat kost dat?

De nieuwe EufyCam S3 Pro wordt half oktober in Nederland uitgebracht in verschillende bundels. De bundel van twee camera's en een thuisstation kost 649,99 euro. Wil je er een harde schijf met 1 TB opslag bij, dan kost dat 729,99 euro. 

Lees meer over Smart Home en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.