©Unsplash

ChatGPT kost binnen 5 jaar mogelijk het dubbele

ChatGPT kost binnen 5 jaar waarschijnlijk ruim het dubbele

Vandaag om 10:00
Laatste update: om 14:28

OpenAI’s tool ChatGPT is nog steeds een groot succes en dat weet OpenAI maar al te goed. Het zou in vijf jaar tijd de prijs willen verhogen naar 44 dollar per maand.

OpenAI noemt dit in een investeerdersrapport. Het bedrijf doet een investeringsronde en moet dan dus goed uittekenen wat de plannen zijn. Apple zou in eerste instantie willen investeren, maar schijnt van gedachten te zijn veranderd. Waarom is onbekend. 

OpenAI

ChatGPT Plus kost momenteel 20 dollar per maand en dit zou voor het einde van het jaar worden verhoogd naar 22 dollar per maand. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de tool over vijf jaar het dubbele kost, namelijk 44 dollar per maand. Het gaat dan dus wel om de Plus-versie die meer mogelijkheden heeft: de gratis versie lijkt vooralsnog gratis te blijven.

Dit meldt The New York Times op basis van documenten. OpenAI had een omzet van 300 miljoen dollar in augustus en verwacht tegen het einde van het jaar 3,7 miljard dollar aan verkoopinkomsten te hebben. Echter verliest het dit jaar 5 miljard dollar aan salarissen en huur van zijn bedrijfspanden. En dat laatste is een reden voor het bedrijf om te zoeken naar investeerders. OpenAI schijnt 150 miljard dollar waard te zijn, dus is het geen vreemde investering. Het hoopt 7 miljard bij elkaar te krijgen van investeerders.

ChatGPT

Ooit was OpenAI een non-profit die als doel had om AI voor iedereen even beschikbaar te maken. Dat blijkt nu meer en meer te veranderen naar een bedrijf met winstoogmerk. Dat zou de mensen van OpenAI ook meer ruimte geven om met investeerders te onderhandelen. 

Meer nieuws over OpenAI en mis niets met onze Bright-app.