©Unsplash

Meta lijkt functie uit te rollen voor het delen van locaties op Threads

Meta lijkt functie uit te rollen voor het delen van locaties op Threads

Vandaag om 17:00

Het lijkt erop dat Meta een functie aan het uitrollen is die het mogelijk maakt om bij een post op Threads je locatie te delen. Iets soortgelijks kan al erg lang op Instagram, maar was tot nu toe niet mogelijk op het berichtenplatform van het Facebook-moederbedrijf. 

Verschillende gebruikers hebben volgens Engadget de mogelijkheid zien verschijnen om hun locatie te delen bij het plaatsen van een post op Threads. De nieuwe optie lijkt nog niet compleet uitgerold. Meta heeft er officieel ook nog niks over bekendgemaakt. Het heeft ook niet gereageerd op vragen van Engadget. 

Als je Threads toestemming geeft tot je locatie, zie je vervolgens een lijst een verschillende locaties in de buurt die je kunt selecteren. Je kunt ook op een locatie zoeken. Precies zoals we al kennen van Instagram.

Handig voor Meta als het advertenties naar Threads brengt

In een pop-up die gebruikers krijgen over de nieuwe functie valt te lezen dat Threads locatiegegevens gebruikt om gebruikers gepersonaliseerde content voor te schotelen over plaatsen in de buurt. Handig voor het bedrijf, merkt Engadget op. Op dit moment worden op Threads nog geen advertenties getoond, maar Meta-baas Mark Zuckerberg zei eerder dat dat in de toekomst kan gaan veranderen. Het is voor Meta dan handig om meer over je te weten te komen.

Lees meer over sociale media, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief