@unsplash

Essent laat klanten energieverbruik beter begrijpen door update van de app

Essent laat klanten energieverbruik beter begrijpen door update van de app

Vandaag om 12:00

Volgens Essent weten de klanten wel hoeveel energie ze verbruiken, maar weten ze niet hoe dit getal tot stand is gekomen. Daarmee is het gericht besparen van de energie ingewikkeld. De app van Essent voegt via een update en nieuwe functie toe waarmee de klant energie kan besparen.

Klanten van Essent kunnen met deze functie tot wel 8% besparing op hun energieverbruik. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het bedrijf is uitgevoerd.

Nieuwe functie

Je krijgt in de app van Essent meer inzicht omdat het verbruik van energie wordt uitgesplitst naar verschillende apparatengroepen. Daarbij moet je denken aan verwarming, koeling, maar ook sluipgebruik. Vooral het aanpakken van de laatste groep levert snel een flinke besparing op. De pagina die het meest bezocht wordt in de app is de verbruikspagina. Daar kun je als klant ook de nieuwe functie vinden om te besparen op je energieverbruik. 

Essent benadrukt dat de klant persoonlijke bespaartips krijgt van de app. Wanneer de app een hoog verbruik ziet in bijvoorbeeld wassen en drogen krijg je tips om daar te besparen. Om van deze functie gebruik te kunnen maken moet je na de update wel specifiek toestemming geven. 

De marktleider in Nederland voor het leveren van elektriciteit en gas laat weten dat er de komende tijd nog meer updates aan komen voor de app. Denk daarbij aan maandelijkse samenvattingen van energieverbruik en meldingen in de app bij afwijkingen.

Lees hier meer over energie en abonneer je op de nieuwsbrief