©Apple

Apple komt met vijf nieuwe producten: dit wordt er verwacht

Deze nieuwe Apple-producten worden nog deze maand verwacht

1 oktober om 19:42
Laatste update: 1 oktober om 19:58

De kans is groot dat Apple deze maand weer een reeks nieuwe producten aankondigt. Het zou voor de vierde keer in vijf jaar zijn dat Apple een product-event in oktober houdt. We zetten op een rij wat je kunt verwachten.

Vorig jaar onthulde Apple op 30 oktober zijn nieuwe MacBook Pro’s en iMacs met de M3-chips. Volgens bronnen van Bloomberg zal Apple ook deze maand weer een grote productpresentatie geven, waarbij onder meer nieuwe iPads worden onthuld. Dat is hoog tijd, want de iPad mini en instap-iPad hebben al jaren geen grote upgrades gehad. Wat kun je verwachten? 

iPad mini

De nieuwe, zevende generatie iPad Mini zou volgens analist Ming-Chi Kuo in de tweede helft van 2024 in massaproductie gaan. Daardoor is het aannemelijk dat de nieuwe tablet nog deze maand wordt aangekondigd. De nieuwe iPad mini zou de A18 als chip krijgen, waardoor de Apple Intelligence-functies mogelijk zijn. 

De nieuwe tablet ondersteunt de Apple Pencil Pro, Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3. Ook lost Apple het bekende jelly scroll-probleem op, waar de huidige iPad Mini last van heeft. Daardoor verloopt het scrollen soms niet soepel. De camera's aan de voor- en achterkant krijgen een upgrade en de opslagcapaciteit van het goedkoopste model wordt vergroot van 64 naar 128 GB. 

iPad 

Daarnaast zou Apple komen met een nieuwe instap-iPad met een 10,9 inch scherm. De bekende scherm-analist Ross Young meldde onlangs echter dat de levering van dat scherm pas deze maand begint, waardoor het onzeker is of de lancering nog dit jaar plaatsvindt. De nieuwe, elfde generatie van de iPad zou de A16-chip krijgen.  

MacBook Pro

Groter is de kans op nieuwe 14 inch en 16 inch MacBook Pro-modellen, voorzien van de M4-, M4 Pro- en M4 Max-chips. De nieuwe MacBook Pro’s houden volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman hetzelfde ontwerp als de voorgangers. Een grote upgrade van de MacBook Pro met een OLED-scherm en een dunnere behuizing wordt pas in 2026 verwacht.

iMac

De iMac zou eveneens een nieuwe M4-chip krijgen, maar ook hetzelfde ontwerp houden. Wellicht verschijnt de computer wel in nieuwe kleuren. De accessoires voor de iMac - de Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad - kunnen de overstap maken van Lightning naar usb-c.

Mac mini

De Mac mini zou het grootste herontwerp sinds 2010 krijgen met een behuizing die bijna even klein is als een Apple TV. De nieuwe Mac mini wordt met de M4- en M4 Pro-chips uitgerust. Verder krijgt de desktopcomputer vijf usb-c-poorten, waaronder twee aan de voorkant. 

Nieuw smart home-apparaat

Het nieuwe smart home-apparaat waar Apple al een tijd aan werkt, maakt deze maand nog niet zijn debuut. Het gaat om een slimme speaker, zoals de HomePod, maar dan ook voorzien van een slim scherm. Apple noemt dat nieuwe apparaat in code een 'HomeAccessory'. De lancering wordt in het voorjaar van 2025 verwacht.

Apple Intelligence

Op softwaregebied is het ook een belangrijke maand voor Apple, vanwege de update naar iOS 18.1. Daarmee kunnen iPhone-gebruikers de nieuwe Apple Intelligence-functies gebruiken. De AI-functies van Apple zijn in Europa nog niet beschikbaar op de iPhone. 

De release van iOS 18.1 wordt in de laatste twee weken van oktober verwacht. Kort daarna komt Apple met de eerste bèta van iOS 18.2. Die update voegt meer belangrijke Apple Intelligence-functies toe.

Lees meer nieuws over Apple en volg onze updates op ons WhatsApp-kanaal.