© Unsplash

Apple's MacBook van de toekomst is van glas en doet alles virtueel

Apple's MacBook van de toekomst is van glas en doet alles virtueel

Vandaag om 16:04

Apple werkt achter de schermen aan een MacBook die volledig van glas is en niet beschikt over een fysiek toetsenbord of trackpad. Het project kwam in de wandelgangen al eerder voorbij, maar nieuwe patenten laten zien dat het nog altijd in leven is.

Toen Steve Jobs in 2007 de iPhone aankondigde, probeerde hij duidelijk te maken dat virtuele toetsen een voordeel hebben ten opzichte van fysieke knoppen. Volgens de Apple-oprichter zat ‘m dat vooral in het feit dat deze zich aan kunnen passen aan je behoeften. 

Naast de iPhone en de iPad is er geen enkel ander product waarop deze filosofie werd toegepast. De MacBook kreeg in de vorm van de Touch Bar wel een soortgelijk concept, maar het was niet wat Jobs bedoelde. Dat zou in de toekomst wel kunnen veranderen. 

Patenten wijzen op MacBook van glas

Sinds 2011 zijn er verschillende patentaanvragen opgedoken waarin Apple een MacBook omschrijft die volledig van glas is gemaakt en niet beschikt over een fysiek toetsenbord of een trackpad. Hoewel patentaanvragen allesbehalve bijzonder zijn voor bedrijven, valt het wel op dat Apple er na dertien jaar nog altijd mee bezig is. Het laat in ieder geval zien dat het Amerikaanse bedrijf nog altijd interesse heeft. 

Het U.S. Patent and Trademark Office heeft Apple patent 12107472 toegekend. Daarin zijn afbeeldingen te zien die, volgens Apple zelf, een notebook-achtig apparaat tonen met een oppervlak van glas en een virtueel toetsenbord en trackpad. 

In datzelfde patent wordt ook duidelijk dat Apple bepaalde problemen nog niet heeft kunnen oplossen. Zo spreekt het Amerikaanse bedrijf over het feit dat het gebrek aan feedback de gebruikservaring in de weg zit en dat wanneer jij je vingers laat rusten op het toetsenbord, deze ook onverhoopt input kunnen veroorzaken. 

Mocht Apple daadwerkelijk met een soortgelijke MacBook komen, dan zal het echt nog even duren voordat wij ermee aan de haal kunnen gaan. Maar het is wat dat betreft wel een interessant kijkje in de Amerikaanse keuken. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.