©Unsplash

Deze iOS-update moet een paar vervelende bugs oplossen

Apple komt met een nieuwe iOS-update om deze bugs op te lossen

2 oktober om 22:25

Gebruikers van iPhones met iOS 18 kunnen op korte termijn een nieuwe update verwachten. Apple zou op het punt staan om iOS 18.0.1 uit te brengen. Deze tussentijdse update moet enkele hardnekkige problemen verhelpen.

De nieuwe iOS-update komt wat onverwacht. Later deze maand zou de iPhone-maker namelijk ook iOS 18.1 uitrollen. Maar een aantal bugs in iOS 18 dwingen het bedrijf tot snelle actie en daarmee tot de extra update. Onder meer problemen met het touchscreen van de iPhone 16 en oudere modellen staan op de agenda.

Wanneer iOS 18.0.1 precies wordt uitgerold, is nog niet duidelijk. Volgens MacRumors kun je rekening houden met een release later deze week. Als dat niet gehaald wordt, dan is het volgende week zover. Apple heeft de update al een eigen buildnummer gegeven.

iPad en Apple Watch

Ook iPad-bezitters krijgen aandacht in een nieuwe update. Sommige iPad Pro's met de nieuwste M4-chip werkten niet meer na de update naar iPadOS 18. Apple hoopt dit euvel nu te verhelpen.

Daarnaast staat een oplossing voor een fout in iMessage op de planning. Het delen van een Apple Watch-wijzerplaat kon de app laten vastlopen.

iOS 18.1

De grotere update iOS 18.1, die de eerste Apple Intelligence-functies toevoegt, wordt later deze maand verwacht. Eind dit jaar volgt iOS 18.2 met nog meer nieuwe AI-functies.

Kijk ook onze iPhone 16-review.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.