Oura introduceert Ring 4 inclusief compleet vernieuwde app

© Oura

Oura introduceert Ring 4 inclusief compleet vernieuwde app
Vandaag om 12:04
Laatste update: om 12:04

Oura heeft de vierde generatie van zijn Ring aangekondigd. Het Finse bedrijf geeft de slimme ring de nodige verbeteringen en komt tegelijkertijd met een makeover van de bijbehorende app.

Geen platte kanten, volledig van titanium en sensoren die meer naar binnen zitten voor comfort: de Oura Ring 4 pakt het qua ontwerp anders aan. Op het eerste gezicht heeft het ontwerp wat weg van de Samsung Galaxy Ring, waar Oura CEO Tom Hale zich eerder deze week nog over uitliet. 

Hoewel Samsung pas net komt kijken, zorgt het bedrijf er wel voor dat de productcategorie meer aandacht krijgt. De Oura Ring 4 speelt daar goed op in door niet alleen ringmaten 6 tot en 13, maar 4 tot en met 15 aan te bieden. Uiteraard bedoeld om de slimme ring voor meer mensen beschikbaar te maken. 

Oura Ring 4 leunt op software

Hoewel het ontwerp iets veranderd is, zijn de verbeteringen van de Oura Ring 4 voornamelijk op softwaregebied te vinden. De grootste verandering zit in het algoritme dat Oura gebruikt voor haar slimme ringen. 

Een ring beweegt gedurende de dag en elke vinger is anders, daardoor hebben veel slimme ringen moeite om de hele dag door accurate metingen uit te voeren. Zo meldt het bedrijf een verbetering van dertig procent in het meten van je bloedzuurstof en een verbetering van 120 procent in signaalsterkte. 

Die verbeterde nauwkeurigheid zorgt er ook voor dat de Oura Ring 4 langer meegaat op een volle lading dan zijn voorganger. De verwachting is dat de ring acht dagen meegaat. Bij het vorige model was dat nog zeven dagen. 

Nieuwe app zorgt voor meer overzicht

Oura heeft zijn bijbehorende app ook een aardige opknapbeurt gegeven. Door de toevoeging van stresstracking, hartgezondheid en Labs (voor experimentele functies) werd het nogal een zooitje. De nieuwe app introduceert de tabjes Today, Vitals en Health om dat te voorkomen. 

Today geeft een overzichtelijke samenvatting van de gemeten gegevens, Vitals is de plek om nog dieper in de data te duiken en My Health houdt je gezondheid op de lange termijn in de gaten. Daar komt met Daytime Stress ook nog een nieuwe functie bij. 

De Oura Ring 4 is vanaf 15 oktober te koop en kost in Europa minimaal 399 euro. Het duurste model, in het goud, kost je 549 euro. Gebruikers moeten naast de Ring ook nog een abonnement afsluiten van 70 euro per jaar.

Lees meer nieuws over gadgets en mis niets met onze nieuwsbrief.