Google Play Store: zoekbalk weg bij tablets, maar zo vind je apps alsnog snel

© Google

Google Play Store: zoekbalk weg bij tablets, maar zo vind je apps alsnog snel
Vandaag om 14:00

Door een update in de Google Play Store is de zoekbalk in de tablet-app op de homepage verdwenen. Geen zorgen, want met een handig trucje kun je apps alsnog snel vinden.

De Google Play Store-app voor Android-smartphones werd in augustus voorzien van een nieuwe zoekfunctie. Zoekopdrachten worden met behulp van een nieuw venster gepersonaliseerd en gebruikers krijgen meer suggesties. 

Google wil die ervaring breder trekken en heeft de wijziging nu ook doorgevoerd in de Play Store voor Android-tablets. Hoewel het verdwijnen van de zoekbalk op de thuispagina het gebruiksgemak aardig in de weg lijkt te zitten. 

Apps snel vinden in de Google Play Store 

Wil je met je Android-tablet alsnog snel zoekopdrachten doorvoeren in de Google Play Store, dan is dat gelukkig nog wel mogelijk met de nieuwe zoekfunctie. Druk hiervoor twee keer op het icoontje van de zoekpagina en je Android-tablet tovert direct het toetsenbord tevoorschijn. 

Deze kun je gebruiken voor het invullen van je zoekopdracht, waarna de Google Play Store deze direct uitvoert. 

Wat doet de nieuwe zoekpagina? 

Google’s nieuwe zoekpagina is bedoeld om het vinden van apps nog makkelijker te maken. Hoewel het gebruiksgemak in het zoeken naar apps wel iets moeilijker wordt, zijn de personalisatie en suggesties wel twee handige handvatten om bepaalde applicatie of games te vinden. 

Gebruikers kunnen sneller door bepaalde categorieën bladeren, collecties met apps bekijken of andere relevante filters toepassen om de juiste app te vinden. 

Google heeft om die reden de zoekbalk dus weggehaald van het thuisscherm, maar de ruimte wordt nog leeg gelaten. Wat dat betreft voelt de ontwerpkeuze wat omslachtig.

Lees meer over:

Deel via