Videoland volgt Netflix en gaat de strijd aan met accountdelers

© Videoland

Videoland volgt Netflix en gaat de strijd aan met accountdelers
Vandaag om 16:41

Videoland volgt het voorbeeld van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en HBO Max. De Nederlandse dienst wil het onmogelijk maken voor gebruikers om hun account met anderen te delen.

Chief Marketing Officer Ellen van den Berghe heeft tegenover NU.nl laten weten dat 30 procent van de abonnees een abonnement deelt. Videoland heeft daar, net zoals Netflix, geen trek in en wil dat iedereen zelf voor de dienst gaat betalen. 

Hoe Videoland dit precies wil aanpakken is nog niet duidelijk. De moeilijkheid van het tegengaan van accountdelers zit ‘m in het feit dat reguliere abonnees er geen last van moeten hebben als ze op vakantie of op een ander adres willen kijken. 

Hoe doen Netflix en Disney+ het? 

Netflix en Disney+ zijn de twee grote streamingdiensten die dergelijke praktijken al de kop in drukken. Abonnees die hun abonnement delen met anderen kunnen dat blijven doen, maar moeten daar wel een paar euro per maand extra voor betalen. Viaplay gebruikt ook al deze maatregel. 

Volgend jaar wil ook HBO Max het delen van accounts tegengaan. De kans is groot dat ook het maandbedrag verhoogd wordt om klanten hun abonnement te laten delen. Videoland zou ook een dergelijke tactiek kunnen hanteren.

Lees meer nieuws over streamingdiensten en mist niets met onze nieuwsbrief.