Dit startscherm is de nieuwste trend onder iPhone-gebruikers

©9to5mac

Dit is de nieuwste trend op de iPhone
3 oktober om 19:54
Laatste update: 3 oktober om 21:09

Sinds het verschijnen van iOS 18 twee weken geleden is een nieuwe trend in opkomst onder iPhone-gebruikers. Nieuwe iOS-functies maken layouts van het startscherm mogelijk die lijken op een boekenplank.

Met iOS 18 zijn de startschermen op nieuwe manieren persoonlijker te maken. Zo kunnen app-icoontjes nu elke vrije ruimte op het startscherm innemen en hoeven ze niet meer het hele scherm te vullen. Als je apps onderaan het scherm wilt hebben, maar niet bovenaan, dan kan dat voortaan. Ook kun je app-namen verbergen en de pictogrammen van apps groter maken. 

Deze mogelijkheden hebben volgens 9to5Mac geleid tot een nieuwe trend onder iPhone-gebruikers: startschermen die lijken op boekenplanken. Hiervoor gebruik je een achtergrond met een afbeelding van een boekenplank, met app-iconen verspreid over de verschillende planken. Dat ziet er best schattig uit.

Een homescreen in Haloween-stijl, door iKristin.

Sjablonen en filmpjes

Een echte viral trend is het voorlopig nog niet, maar er verschijnen de laatste dagen steeds meer posts en filmpjes over. Er zijn ook al verkopers op Etsy die speciale boekenplanksjablonen verkopen die je kunt personaliseren. En in uitlegvideo’s zie je hoe je zelf mooie boekenplankachtergrond kunt maken. 

Op Etsy verkoopt ABRCreations meerdere iOS-boekenplanken.

Gaat Apple er in mee?

Veel van die achtergronden doen erg denken aan Apple's oude iBooks-ontwerp. Mogelijk dat Apple in een toekomstige iOS-update zelf meer opties aanbiedt om je apps nog mooier in een virtuele boekenkast te zetten. 

Kijk ook onze iPhone 16-review.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met ons WhatsApp-kanaal