YouTube Shorts op de schop na een grote update: dit verandert er

©YouTube

YouTube Shorts krijgt opvallende veranderingen
3 oktober om 21:00
Laatste update: 3 oktober om 21:19

YouTube Shorts waren tot nu toe korte en krachtige video's. Maar de YouTube Shorts mogen binnenkort een stuk langer worden. Het is een van de vernieuwingen die Google voor Shorts heeft aangekondigd.

Eerst mochten de korte video’s maar een minuut duren, maar vanaf 15 oktober kunnen YouTube Shorts drie minuten lang zijn. Daarmee gaat Google in de richting van TikTok, waar je al video’s van tien minuten kan opnemen in de app en video’s van maximaal een uur kan uploaden. Voor de langere video’s heeft YouTube natuurlijk al de normale video’s op het platform, die uren kunnen duren.

Nieuwe speler

Dat is niet het enige wat er aan de Shorts verandert, want ook de manier waarop de video’s worden afgespeeld gaat veranderen. De nieuwe speler legt namelijk nog meer de focus op de video en minder op de knoppen eromheen. Het duimpje omhoog en omlaag is bijvoorbeeld nu wit, maar die witte vulling wordt uit de logootjes gehaald, waardoor alleen de rand overblijft.

Ook komt er minder informatie onder de video te staan, om de video zelf beter te kunnen zien. Dat betekent wel dat je moet doorklikken als je de beschrijving van de video wil kunnen lezen.

Remix

Het wordt verder makkelijker om als content creator snel mee te doen met een trend. Bij TikTok kon dit al, maar YouTube brengt nu de mogelijkheid uit om de template van een video te gebruiken als je op de ‘remix’-optie bij een video klikt.

Als laatste komt er een nieuwe pagina waar je up-to-date kan blijven over de laatste trends in je land. Dat is heel anders dan bij TikTok, want die app wil juist dat iedereen over de hele wereld meedoet met alle trends.

Mocht je YouTube Shorts helemaal niets vinden, dan kan je op de drie puntjes klikken in de rechterbovenhoek van de vier voorgestelde shorts. Daar kan je kiezen voor de optie om minder Shorts te laten zien.

Onze YouTube Shorts niet missen?

Op het Bright-kanaal maken we elke week ook meerdere YouTube Shorts, dus vergeet je niet te abonneren om geen video's te missen.

Lees meer over streaming en volg meer tech-nieuws met onze vernieuwde app.