©Samsung

Samsung heeft problemen en brengt Android 15 later uit

Samsung loopt vertraging op: update naar Android 15 komt later dan verwacht

3 oktober om 21:40
Laatste update: 3 oktober om 21:51

Samsung ondersteunt zijn nieuwste smartphones zeven jaar lang. Maar waar het bedrijf de laatste jaren ook steeds sneller werd met het uitbrengen van Android-updates, gaat dat bij Android 15 dit jaar een stuk langzamer.

De update naar Android 15 voor Samsung-telefoons laat nog maanden op zich wachten. Dat blijkt uit een nieuwe presentatie van Samsung vanavond.

Android 15 was sowieso al een rare release, want op de nieuwste Pixel 9-smartphones die Google uitbracht zat nog Android 14. Google komt nu bijna met zijn Android 15-update, maar Samsung blijft op zijn beurt het uitbrengen van bètaversies uitstellen.

One UI 7

Mogelijk heeft Samsung problemen met de update, omdat het bedrijf in zijn nieuwe Android-laag One UI 7 grote aanpassingen aan de software gaat doen. Samsung had het tijdens een prestatie vanavond over een 'gloednieuwe gebruikerservaring'. 

One UI 7.0 krijgt volgens het bedrijf een ontwerp gericht op 'doelbewuste eenvoud'. Allerlei nieuwe elementen in de gebruikersinterface, zoals een vernieuwde blur-engine, moeten zorgen voor een 'positieve emotionele respons van gebruikers'.

Galaxy S25

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft vanavond laten weten dat de eerste bèta van One UI 7 'voor het einde van het jaar' verschijnt. De stabiele versie van Android 15 komt pas uit als Samsung zijn nieuwe Galaxy 25-smartphones heeft gelanceerd, en die worden in januari verwacht. De Galaxy S24 en S23 zullen waarschijnlijk daarna als eerste aan de beurt zijn voor de Android 15-update.

Problemen met update op oude telefoons

Intussen heeft Samsung deze week grote problemen met een nieuwe update, die oudere Galaxy-smartphones compleet onbruikbaar maakt.

Lees meer over Samsung en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.