De nieuwe update iOS 18.0.1 lost deze problemen met de iPhone op

Nieuwe iOS-update lost deze iPhone-problemen op
Vandaag om 00:00
Laatste update: om 00:28

Apple heeft de eerste update van iOS 18 uitgebracht. Met iOS 18.0.1 heeft de iPhone-maker enkele belangrijke bugs opgelost waar sommige iPhones mee kampten.

Drie weken na de release van iOS 18 is het alweer tijd voor de eerste update. Volgens Apple biedt het vanavond uitgebrachte iOS 18.0.1 'belangrijke bugfixes en beveiligingsupdates' voor je iPhone.

Probleem met iPhone-touchscreen

De update lost een probleem op waardoor het touchscreen van de iPhone 16 volgens Apple 'niet goed reageerde in bepaalde omstandigheden'. Door een andere bug kon de camera op de iPhone 16 Pro vastlopen bij het filmen met de ultragroothoek-camera in 4K en met HDR. Dat euvel is nu ook opgelost.

Daarnaast is er een probleem met iMessage gefixt. Daardoor kon de berichten-app crashen bij het beantwoorden van een bericht met een gedeelde Apple Watch-wijzerplaat. Verder is er een bug met het 'toewijzen van geheugen op sommige iPhones' verholpen. Welke iPhones daar last van hadden, heeft Apple niet gezegd.

Om de update te installeren ga je naar de Instellingen en dan naar Algemeen. Vervolgens kies je voor Software-update.

Ook updates voor iPad, Mac en Apple Watch

Apple rolt ook de nieuwe updates iPadOS 18.0.1, watchOS 11.0.1 en macOS Sequoia 15.0.1 uit. Die updates bevatten ook voornamelijk bugfixes. Zo verhelpt de update voor de Apple Watch vijf bugs, waaronder een touchscreen-probleem en eentje die het horloge onverwacht kon laten crashen. Verder is een probleem verholpen waardoor de batterij van de Apple Watch 'sneller dan verwacht kon leeglopen'. 

iOS 18.1 komt later deze maand

Later deze maand wordt alweer de volgende update verwacht, iOS 18.1, waarmee de eerste Apple Intelligence-functies worden toegevoegd. Die AI-functies zijn voorlopig in Europa niet op de iPhone te gebruiken.

Er was meer nieuws over de iPhone vandaag, want er lekten nieuwe details over de iPhone SE 4 uit.

Volg meer iPhone-nieuws en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.