©Bright

Je Samsung-telefoon gaat er volgend jaar compleet anders uitzien

Je Samsung-telefoon gaat er volgend jaar compleet anders uitzien

Vandaag om 09:20
Laatste update: om 10:47

One UI 7.1, het volgende besturingssysteem voor Samsung Galaxy-smartphones, gaat de focus leggen op gebruiksgemak. De update, die zijn stempel op het ontwerp van de software zal drukken, verschijnt volgend jaar voor het grote publiek.

Tijdens een ontwikkelaarsconferentie heeft Samsung's Executive Vice President en Head of Framework and Development Sally Hyesoon Jeong zich uitgelaten over de volgende update voor Samsung-telefoons. Met One UI 7.1 ontwikkelt het bedrijf “een compleet nieuw ontwerp” en zal de software met een nieuwe uitstraling zijn stempel drukken op de gehele interface. 

Wat we precies kunnen verwachten houdt Jeong nog geheim, maar het is duidelijk dat Samsung voor een strak en minimalistisch ontwerp wil gaan. ‘Het geeft je een prachtig thuisscherm, ongeacht welk Galaxy-apparaat je ook gebruikt’, laat Jeong weten. 

Samsung wil One UI 7.1 voor je laten denken

Naast een strakkere uitstraling wil Samsung je Galaxy-smartphone ook slimmer maken. One UI 7.1 moet de gebruiker beter begrijpen en de bediening van het apparaat minder complex maken, iets dat Samsung eerder ook al naar buiten bracht. 

Eind vorige maand sprak Executive President en Head of Customer Experience Patrick Chomet ook al over een dergelijke wijziging. Tegenover CNET liet hij weten dat het bedrijf zijn besturingssysteem slimmer wil maken, zodat gebruikers minder na hoeven te denken over wat ze precies willen doen.

One UI 7.1 zal dit jaar nog als betaversie verschijnen en ziet waarschijnlijk begin volgend jaar het daglicht. Naar verwachting zal Samsung het nieuwe besturingssysteem tegelijkertijd met de Galaxy S25-serie uitbrengen.

 Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.