Kunnen Star Wars-fans straks Disney's levensechte lightsaber kopen?

©Disney

Kunnen Star Wars-fans straks Disney's levensechte lightsaber kopen?
Vandaag om 11:36

Star Wars-fans wachten al jaren om de hand te leggen op Disney’s real-life versie van de lightsaber. Drie jaar geleden werd de replica van het iconische wapen al getoond, maar hij is nog altijd niet te koop. Gaat dat veranderen?

Twee weken geleden dook Lanny Smoot, de uitvinder van de echte lightsaber, op in een video. Daarin vertelde hij dat Disney in gesprek is met verschillende speelgoedfabrikanten om het product ook daadwerkelijk op de markt te brengen. 

Dat klinkt als goed nieuws, maar tegenover de Amerikaanse website The Verge krabbelt hij terug. “Ik ben er niet van op de hoogte dat zoiets in gang gezet is, maar ik hoop dat het in de toekomst een realiteit wordt”, zegt hij. Dat klinkt als iemand die door zijn bedrijf is teruggefloten. 

Disney niet de enige met een lightsaber

Hoewel het concept van Disney misschien wel het meeste lijkt op het echte werk, is het Amerikaanse bedrijf niet de enige die een dergelijk product in handen heeft. Het bedrijf Goliath bracht eerder dit jaar zijn Power Saber uit. Ondanks het gebrek aan officiële Star Wars-benamingen, vanwege het ontbreken van licenties, komt dit wel heel erg in de buurt van het perfecte lightsaber-speelgoed. 

Opvallend aan de Power Saber is dat speelgoedfabrikant Hasbro eerst betrokken was bij het project, maar zich zonder duidelijke reden terugtrok. Met het verhaal van Lanny Smoot in het achterhoofd zou je bijna denken dat Disney er iets mee te maken heeft.