Arc Search nu eindelijk te gebruiken voor Android-smartphones

©The Browser Company

Arc Search nu eindelijk te gebruiken voor Android-smartphones
Vandaag om 16:57

The Browsers Company heeft de Android-app voor Arc Search aangekondigd. De browser verscheen eerder al voor desktop en iOS. Een volledige uitrol laat echter nog op zich wachten. De app verschijnt eerst in Open beta.

De afgelopen vier weken was Arc Search al beschikbaar in een gesloten beta voor Android. Daar werd de app door 18.000 gebruikers getest. Met succes, zo blijkt, want de open beta is vanaf nu live. 

Arc is een interessante browser door verschillende slimme functies. Het is voornamelijk bedoeld om het zoeken efficiënter te maken door AI verschillende bronnen te laten combineren bij het geven van een antwoord, en beschikt over de mogelijkheid om hele webpagina’s met een gebaar samen te vatten. 

De browser is ook populair door een ingebouwde ad-blocker die advertenties, pop-ups en banners tegenhoudt en een functie voor automatische archivering. 

Arc’s AI is zorg voor kleine websites

Arc Search geeft gebruikers een nieuwe manier van zoekopdrachten, maar er zijn ook negatieve geluiden over de browser te horen. Zo zorgt de AI van The Browsers Company, die de meeste functionaliteiten mogelijk maakt, ervoor dat kleine websites niet aan bod komen in zoekresultaten. 

In Decoder, een podcast van de Amerikaanse website The Verge, heeft The Browsers Company CEO Josh Miller laten weten de zoekresultaten te willen verbeteren. Verschillende wijzigingen zouden ervoor moeten zorgen dat gebruikers meer op uitgaande links klikken. 

Wanneer de Android-app van Arc Search precies verschijnt, is nog niet bekend. Wel zegt het bedrijf dat de app ergens in de herfst van dit jaar in de Google Play Store te vinden is.