©macrumors

Krijgt de iPhone 17 een nieuw soort scherm?

De iPhone 17 Air krijgt een 'superdun' OLED-scherm

4 oktober om 21:23
Laatste update: 4 oktober om 21:37

Apple zou een volgende iPhone gaan voorzien van een gloednieuw en superdun OLED-touchscreen. De technologie wordt nu nog ontwikkeld en zou volgend jaar klaar zijn, naar verluidt op tijd voor de 'iPhone 17 Air'.

Volgens DigiTimes werkt de Taiwanese fabrikant Novatek aan de nieuwe, flinterdunne en aanrakingsgevoelige OLED-schermen. Het bedrijf kondigde vandaag plannen aan voor de massaproductie van schermen met Touch and Display Driver Integration-technologie (TDDI). Die zorgt er onder meer voor dat een homeknop verwerkt kan worden in het scherm van de telefoon.

De massaproductie moet op zijn vroegst in het tweede kwartaal van volgend jaar beginnen. De eerste klant voor de nieuwe OLED-panelen zou naar verluidt Apple zijn.

DigiTimes zegt dat insiders momenteel de kaken stijf op elkaar houden als het gaat om de toeleveringsketen van de nieuwe schermen. Desondanks wordt er volgens de site volop gespeculeerd, waaronder over de uitlevering van de schermen. Die zou tegelijkertijd met de volgende generatie iPhones van volgend jaar plaatsvinden

Nieuwe iPhone Air

Het meest voor de hand liggende model voor een TDDI-scherm is de lichtere en dunnere 'iPhone 17 Air' en juist over de volgende generatie van dat model doen momenteel geruchten de ronde. De 'iPhone 17 Air' zou zeer dun worden vergeleken met andere iPhones en een scherm van ongeveer 6,6 inch krijgen. De dunne iPhone zou in de plaats van het Plus-model kunnen komen.

Als Apple daadwerkelijk als eerste TDDI-schermen afneemt bij Novatek, zou het bedrijf er ook voor kunnen kiezen om ze te implementeren in producten die in kleinere hoeveelheden dan de iPhone worden geproduceerd. Denk aan de iPad of de Apple Watch, of een Apple-apparaat met een vouwbaar scherm

Lees ook ons nieuwe weekoverzicht van het Apple-nieuws.

Volg meer iPhone-nieuws en ontvang updates op ons WhatsApp-kanaal.