©Onleaks/Android Headlines

Nieuwe kleur en géén camerabalk: dit weten we over de Google Pixel 9a

Nieuwe kleur en géén camerabalk: dit weten we over de Google Pixel 9a

Vandaag om 13:46
Laatste update: om 14:37

Google kwam in augustus met de nieuwe Pixel 9-lijn. Traditiegetrouw kunnen we naast de normale toestellen ook een a-model, dat goedkoper is, verwachten. Dit is wat we nu al weten over de Pixel 9a. 

De huidige Pixel 9 is in vier varianten te bestellen: de reguliere Pixel 9, de Pixel 9 Pro, de Pixel 9 Pro XL en de Pixel Pro Fold. De Pixel 9a, die Google waarschijnlijk volgend jaar gaat presenteren (waarover zo meer) moet een goedkoper alternatief zijn.

Deze zomer leek het er al op en nieuwe renders van Onleaks hebben dat nieuws bevestigd: Google stapt bij de Google Pixel 9a af van de camerabalk, die de Pixel-telefoons de laatste jaren nou juist net kenmerkte. In plaats van een balk is de camera bij de nieuwe 9a terug te vinden in een pilvormig camera-eiland op de achterkant van de telefoon.

Telefoon zou twee maanden eerder verschijnen

Verder is op de renders te zien dat de Pixel 9a eigenlijk vooral veel lijkt op de meest recente iPhone-modellen (en de andere Pixel 9-toestellen die al gepresenteerd zijn). De hoeken van het toestel zijn afgerond, en de zijkanten plat. De schermranden van de Pixel 9a lijken wel dikker dan die van de duurdere Pixel 9-modellen, maar dat is niet gek gezien de prijsstelling van de budgettelefoon.

Het lijkt er verder op dat we het toestel, net als de Pixel 9-modellen van deze zomer, eerder kunnen gaan verwachten dan gebruikelijk. Volgens Android Headlines komt de Pixel 9a namelijk in maart volgend jaar op de markt, zo'n twee maanden eerder dan bijvoorbeeld de Pixel 8a, die afgelopen mei verscheen. Ook Android 16 zou volgend jaar waarschijnlijk eerder dan gebruikelijk gaan verschijnen.  

Er is nog niet veel bekend over de specificaties van de Pixel 9a. Android Headlines weet wel te melden dat we de Pixel 9a in vier kleuren kunnen verwachten: Porcelain, Obsidian, Peony en Iris. De eerste drie kennen we al van onder meer de Pixel 9-toestellen, maar Iris (een mix tussen paars en blauw) is nieuw. Het toestel zou daarnaast heel iets groter zijn dan zijn voorganger, maar met 8,5 mm wel iets dunner. 

Lees meer over Google Pixel, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.