Apple lanceert trailer voor film die bijna niemand kan kijken

©Apple

Apple lanceert trailer voor film die bijna niemand kan kijken
Vandaag om 11:28

Apple heeft de eerste trailer voor oorlogsfilm Submerged online gedeeld. De in juli aangekondigde titel is vanaf 10 oktober exclusief te zien op de Vision Pro. De vraag is dus: wie kan hem daadwerkelijk zien?

Submerged is een oorlogsfilm die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kijkers volgen een groep mannen in een onderzeeër die er alles aan doen om te overleven nadat ze getroffen zijn door een torpedo. 

De Apple Immersive-film is speciaal gemaakt voor de Vision Pro, wat betekent dat je als kijker echt in de film zit. Het is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke aanpak hanteert, want Immersive-films worden al sinds februari dit jaar toegevoegd aan de bril

Apple Vision Pro zorgt voor beperkingen

Het verhaal en de eerste beelden zorgen voor enthousiasme. Submerged ziet eruit als een indrukwekkende film die niet veel mensen zullen bekijken. Apple Immersive content is bijvoorbeeld alleen beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Singapore, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Dat zijn tegelijkertijd ook de enige landen waar de Apple Vision Pro op dit moment te koop is. In Nederland is de headset nog altijd niet te koop en mocht je hem willen kopen vanuit Duitsland, moet je daar al snel een goede 3999 euro voor neerleggen. Dan zitten daar de verzendkosten nog niet bij. 

Het hoge prijskaartje zit de Vision Pro daadwerkelijk in de weg. Apple zette qua verkoopaantallen al laag in en lijkt zelfs dat doel niet te halen. Waar het bedrijf hoopte 400.000 exemplaren te verkopen in het fiscale jaar 2024, zijn er minder dan 300.000 modellen verkocht. 

Hoewel Submerged er dus goed uitziet, zijn er weinig mensen die er daadwerkelijk van kunnen genieten.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.