©Unsplash

Deze Apple Watch-functie weet eerder dat je ziek bent dan jij

Deze Apple Watch-functie weet eerder dat je ziek bent dan jij

Vandaag om 16:36
Laatste update: om 16:36

Sinds watchOS 11 is je Apple Watch in staat om te voorspellen wanneer je ziek wordt. Een indrukwekkende functie die in de praktijk ook ontzettend goed lijkt te werken, zo blijkt online.

Apple Watch-gebruikers met een Series 8 of nieuwer laten zich horen op Reddit. Volgens sommigen wist de smartwatch dankzij watchOS 11 te voorspellen wanneer ze ziek zouden worden. Soms wel tot twee dagen voordat het daadwerkelijk gebeurde. 

Dit komt door de Vitale functies-app. Deze analyseert de metingen die de Apple Watch tijdens je slaap doet. Het houdt onder meer je lichaamstemperatuur en ademhaling in de gaten om vast te stellen hoe gezond je bent. 

Apple Watch-gebruikers prijzen de functie

In theorie klinken dergelijke functies altijd indrukwekkend, maar het is nog maar de vraag hoe dit in de praktijk werkt. Volgens een paar gebruikers op Reddit is er in ieder geval reden genoeg om enthousiast te zijn. 

“Ik gebruikte de Vitale functies al sinds de betaversie en ben sindsdien twee keer ziek geweest. Beide keren wist het dit een paar dagen van tevoren al te melden terwijl ik zelf niets doorhad."

De reactie is te vinden onder een bericht over iemand die zegt drie dagen van te voren een afwijking in zijn metingen te hebben gezien, vlak voordat hij ziek werd.

©Reddit

Waarom jij waarschijnlijk nog niets ziet

De Vitale functies-app is dus indrukwekkend, maar lijkt echter niet voor iedereen te werken. Dat kan te maken hebben met het feit dat deze specifieke functie alleen werkt wanneer je een slaapschema hebt ingeschakeld. 

Wanneer deze functie is ingeschakeld, worden je slaapfases en tijd in slaap gemeten. Daarnaast houdt de Apple Watch dus ook zaken als je temperatuur, hartslag en ademhaling in de gaten. 

Om een slaapschema in te stellen ga je op je Apple Watch naar de Slaap-app, veeg je naar het laatste tabblad en druk je op Schakel in.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.