©SkyShowtime

SkyShowtime komt met nieuw 4K-abonnement voor hogere prijs

SkyShowtime biedt films en series voor het eerst in 4K, maar dat kost je wel meer

Vandaag om 12:19
Laatste update: om 13:30

SkyShowtime is nu twee jaar actief in Nederland, maar de streamingdienst was in tegenstelling tot concurrenten nog niet in 4K te zien. Dat verandert vanaf eind deze maand, maar dat is natuurlijk niet gratis.

Ooit, toen streamingdiensten ons nog echt moesten paaien, was 4K-beeldkwaliteit standaard inbegrepen. Bij Disney+ en HBO Max bijvoorbeeld, was 4K-beeldkwaliteit standaard inbegrepen bij elk abonnement. Marktleider Netflix bewees inmiddels echter dat je gewoon extra kon rekenen voor die optie, en een paar jaar later heeft zo'n beetje elke streamingdienst een premium-abonnement van boven de 10 euro per maand, maar dan wel met 4K-beeldkwaliteit.

Het goede nieuws: SkyShowtime voegt zich nu ook bij dat rijtje. Vanaf eind deze maand is het nieuwe SkyShowtime Premium-abonnement beschikbaar, waarbij je 'een groeiende selectie populaire SkyShowtime-titels' in 4K kan bekijken. Het gaat dan onder meer om 'een selectie van de meest bekeken titels, nieuwe en exclusieve series, lokale originals en de beste Hollywood-blockbusters'. Onder andere de volgende titels zijn vanaf de lancering van het nieuwe abonnement te zien in 4K UHD: Frasier (S2), Kung Fu Panda 4, Lioness (S2), Mission: Impossible -Dead Reckoning, Star Trek: Strange New Worlds (S2), Tulsa King (S2) en alle vijf de seizoenen van Yellowstone. Ook kun je met Premium op vijf apparaten tegelijk kijken, zolang dat binnen je eigen gezin is natuurlijk.

Het SkyShowtime Premium-abonnement kost 11,99 euro per maand en is vanaf 29 oktober beschikbaar. Vanaf dat moment biedt SkyShowtime dus drie abonnementen aan, met naast premium ook het Standaard-abonnement van 8,99 euro per maand en Standaard met reclame, dat 5,99 euro per maand kost.

En die 50 procent korting dan?

Toen SkyShowtime twee jaar geleden in Nederland begon, kregen de eerste abonnees 50 procent korting, zo lang zij lid bleven. Die prijs steeg wel mee toen SkyShowtime begin dit jaar duurder werd, maar alsnog betalen die klanten 50 procent van de normale prijs van een Standaard-abonnement. Die korting vervalt echter als je besluit om te upgraden van Standaard naar Premium: iedereen betaalt dan dezelfde 11,99 euro per maand.

Meer nieuws over streamingdiensten en mis niets met onze Bright-app.