© Fiat

Zoveel kost de nieuwe elektrische Fiat Panda

Dit is hoeveel de nieuwe elektrische Fiat Panda kost

Vandaag om 19:57

Fiat lanceert een nieuwe elektrische auto die doet denken aan een oude bekende: de Grande Panda Electric. Dit compacte model, geïnspireerd door de Fiat Panda uit de jaren 80, is nu te bestellen in Nederland.

De Fiat Grande Panda Electric is net geen vier meter lang en biedt plaats aan vijf personen. De elektrische auto komt er in twee versies: de basisuitvoering (RED) en de luxere La Prima. Beide modellen zijn uitgerust met een 44 kWh-accu, waarmee je volgens de fabrikant tot 320 kilometer kunt rijden op één lading.

De elektromotor levert 113 pk, waarmee de auto in elf seconden van 0 naar 100 km/u versnelt. De topsnelheid ligt op 132 km/u.

Ingebouwde laadkabel

Een opvallend kenmerk is de ingebouwde laadkabel. Kopers kunnen kiezen tussen een kabel die geschikt is voor laden tot 7,4 kW of een die 11 kW aankan. Daarnaast is snelladen mogelijk. Bij een laadpaal van 100 kW kun je de accu in ongeveer een half uur van 20 naar 80 procent brengen.

Prijs na subsidie

Qua technologie is de Grande Panda Electric bij de tijd. Zo is er een groot touchscreen van 10,25 inch voor het multimediasysteem en een digitaal instrumentenpaneel van 10 inch. Apple CarPlay en Android Auto werken draadloos. Ook zijn er verschillende veiligheidssystemen aan boord, zoals een noodremsysteem en rijstrookassistentie.

De prijzen beginnen bij 25.990 euro voor de RED-uitvoering. Particulieren kunnen in 2024 nog gebruikmaken van 2950 euro subsidie, waardoor de vanafprijs uitkomt op 23.040 euro. De La Prima-versie kost 28.990 euro vóór de subsidie.

Lees meer over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.