© iFixit

Batterij van iPhone 17 wordt makkelijker te verwijderen

Alle iPhone 17's krijgen deze nieuwe batterij-techniek met een groot voordeel

Vandaag om 20:20

Als je een nieuwe batterij in je iPhone wil laten zetten, is het voor de reparateurs vaak een vervelend klusje om de batterij goed te verwijderen. Hij zit namelijk vastgelijmd in je telefoon. Maar volgend jaar zou Apple een nieuwe, handigere verwijdermethode naar alle versies van de iPhone 17 brengen.

Apple maakte het bij de iPhone 16 en 16 Plus al makkelijker om de batterij te verwijderen, maar nog niet bij de Pro-modellen. De nieuwe methode zou komend jaar wel bij alle iPhone 17-versies worden ingevoerd. Dat beweert de bekende gadget-lekker Majin Bu. Die zegt dat Apple in alle nieuwe iPhones de technologie gaat gebruiken, waarmee de batterij is te verwijderen met behulp van een elektrisch stroompje.

Momenteel zitten er in bijna iedere smartphone pull-tabs, waar je aan kan trekken om zo de batterij te verwijderen. Ze kunnen echter makkelijk breken tijdens het trekken, waarna het moeilijk is om de batterij zonder buigen te verwijderen.

Zo werkt het

Het werkt dus veel beter als de batterij loslaat op het moment dat je stroom door de lijm eronder laat lopen. Daarvoor heeft Apple twee punten in de iPhone aangewezen waar je de stroom op kan aansluiten. Vervolgens zet je er een lage spanning op en na een paar seconden laat de batterij los van het frame zonder dat je er hard aan hoeft te trekken en het risico op een gebogen batterij loopt.

De stroom kan je uit bijvoorbeeld een powerbank of 9V-batterij halen, waardoor je niet eens in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn. iFixit heeft ook een speciale tool te koop om de batterij te verwijderen.

Of Apple de nieuwe manier om batterijen te vervangen inderdaad helemaal omarmt, blijft natuurlijk afwachten. Majin Bu heeft het namelijk soms goed, maar ook weleens niet. Toch lijkt het een logische stap van Apple om de onhandige pull-tabs te vervangen door iets beters in de volgende iPhone-generatie.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.