YouTube maakt het moeilijker om Shorts niet leuk te vinden

©Unsplash

YouTube maakt het moeilijker om Shorts niet leuk te vinden
11 oktober om 14:42

YouTube test een nieuwe interface voor Shorts waarbij de dislikeknop wordt verstopt. Je moet meerdere keren tikken om het duimpje naar beneden terug te vinden

Kijk je nu naar Shorts op YouTube, dan staat er duidelijk een dislikeknop in beeld waarmee je kunt aangeven dat je de korte video niet leuk vindt. Bij de nieuwe interface wordt die knop vervangen met een opslaanknop.

Het is met de update nog wel wel mogelijk om een video te disliken, maar daarvoor moet je eerst op de drie puntjes tikken. YouTube verkoopt de aanpassing als een manier om makkelijker Shorts te bewaren voor later.

De nieuwe interface wordt nu eerst bij een willekeurig deel van de gebruikers getest. YouTube kijkt dan hoe de veranderingen worden ontvangen, om ze vervolgens breed uit te rollen of toch terug te draaien.

Negativiteit

YouTube heeft in 2021 de hoeveelheid dislikes onder normale YouTube's privé gemaakt. De jaren ervoor stonden de door YouTube gemaakte Rewind-video's standaard bovenaan de lijstjes met de meeste dislikes. YouTube zei dat de beslissing werd gemaakt om gerichte dislike-aanvallen aan te pakken.

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.