©Google

Google wil later dit jaar alsnog Wear OS 5 naar Pixel Watch 1 en 2 brengen

Google wil nog dit jaar met verbeterde Wear OS 5 voor Pixel Watch 1 en 2 komen

12 oktober om 15:56

De Wear OS 5-update voor de Pixel Watch 1 en 2 werd een aantal weken teruggetrokken door Google vanwege problemen bij mensen die de nieuwe software installeerden. Het bedrijf kon niet direct zeggen wanneer de update weer beschikbaar zou komen. Nu meldt Google te verwachten dat dat dit jaar nog gaat gebeuren. 

In een blogpost meldt Google dat sommige gebruikers van de Pixel Watch 1 en 2 te maken hadden met een wit scherm dat niet meer wegging na het installeren van de software. Sinds de software op 26 september werg teruggetrokken, heeft het bedrijf actief gewerkt aan het oplossen van de problemen, zo schrijft het. 

"We zijn van plan om de uitrol van WearOS 5 naar deze apparaten later dit jaar te hervatten, zodra we de waargenomen problemen hebben opgelost. Bovendien zullen we aanvullende updates met onze community delen zodra deze beschikbaar zijn", schrijft Google.

Mensen met Pixel Watch 3 niet getroffen

De zoekgigant deelt verder een handleiding zodat getroffen gebruikers de problemen met hun Pixel Watch zelf kunnen oplossen. Eerder schreven wij daarover ook al, in dit artikel.

Mensen die de dit jaar gepresenteerde Pixel Watch 3 hebben, zijn niet getroffen door de problemen. Dat horloge wordt standaard al geleverd met Wear OS 5 en hoeft er dus niet naar te updaten.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.