Matig: nieuwe Google Pixel Watch 3 krijgt maar drie jaar lang software-updates

©Google

Nieuwe Google Pixel Watch 3 krijgt drie jaar lang software-updates
2 september om 15:27

De vorige maand uitgebrachte Pixel Watch 3 van Google krijgt tenminste drie jaar lang software-updates. Dat meldt Google op een ondersteuningspagina. 

De termijn van drie jaar is relatief kort, gezien populaire concurenten van de Pixel Watch 3 over het algemeen langer van updates worden voorzien. Zo krijgt dat Apple Watch gemiddeld vier tot vijf jaar lang nieuwe updates, en de nieuwe Samsung Galaxy Watch 7 wordt vier jaar van updates voorzien. 

Op dezelfde pagina meldt Google dat de Pixel Watch 2 ondersteund wordt tot tenminste 2026. Dat horloge werd vorig jaar op de markt gebracht en wordt dus ook drie jaar ondersteund. De eerste Pixel Watch, uitgebracht in 2022, wordt ondersteund tot eind 2025.

Ook al niet te repareren

De Pixel 3 is er in twee varianten. Het gaat om een kleine versie met een scherm van 41 mm en een grotere versie met een scherm van 45 mm. Kort na de presentatie van het horloge vorige maand werd duidelijk dat het apparaat niet te repareren is. In plaats daarvan moet het hele horloge vervangen worden wanneer het stuk is gegaan.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.