©Unsplash

Meta lost moderatieproblemen op Threads op

Meta zegt problemen met moderatiebeleid op Threads op te lossen

Vandaag om 11:03

Na kritiek van meerdere kanten geeft Meta toe dat er fouten zijn gemaakt in de wijze waarop werd gemodereerd op Threads. Moderatoren zouden door fouten in een tool te weinig context hebben gehad terwijl ze beslissingen moesten nemen over het wel of niet toestaan van content op het platform. 

Inmiddels zijn er meerdere wijzigingen doorgevoerd in de tool die moderatoren gebruiken, schrijft Threads-topman Adam Mosseri in een post. Door de aanpassingen zouden moderatoren nu beter in staat moeten zijn om context te zien bij berichten, voor ze een beslssing nemen. 

Gebruikers meldden een aggressief en twijfelachtig moderatiebeleid op Threads, schrijft onder meer Engadget. Zo zouden mensen met accounts op het platform gestraft zijn voor het gebruik van 'crackers' en 'saltines' (wat ook cracker betekent) in berichten. Hoe dit soort fouten precies gemaakt konden worden, zegt Mosseri niet.

Topman: staan open voor feedback

Mosseri bedankt mensen in zijn post voor het geduld en geeft aan dat Threads altijd openstaat voor feedback op de manier waarop wordt gemodereerd op het platform. 

Lees meer over sociale media en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.