©9to5Mac

Brengt Apple zijn opvouwbare iPhone eerder uit dan we dachten?

Brengt Apple zijn opvouwbare iPhone eerder uit dan we dachten?

14 oktober om 13:56

Geruchten over een opvouwbare iPhone gaan al jaren en er zijn anno 2024 ook voldoende patenten te vinden die het bestaan van een dergelijk idee bevestigen. De verwachting was dat we hem op z’n vroegst pas in 2025 zouden zien, maar er is een kans dat Apple er eerder mee komt.

Na gesprekken met Taiwanese fabrikanten weet United Daily News te melden dat Apple zich opmaakt voor de komst van een opvouwbare iPhone. Het Amerikaanse bedrijf heeft uitvoerig gesproken met verschillende partijen om te kijken of de productie van de onderdelen bij hen plaats kan vinden. 

Door de druk van de concurrentie, bijvoorbeeld van Samsung en Huawei, zou Apple toch sneller met een dergelijk product willen komen. Eerdere geruchten wezen naar 2026 of zelfs 2027, maar volgens United Daily News kan het volgend jaar al raak zijn.

Moet Apple haast maken met de opvouwbare smartphone?

In Nederland zien we ze niet vaak, maar internationaal lijken opvouwbare smartphones steeds meer in de smaak te vallen. Dat is niet heel gek, aangezien er ook steeds meer bedrijven zijn die een dergelijk product produceren. Naast Samsung en Huawei brachten Motorola, Oppo en Google ook al opvouwbare smartphones uit. 

Vorig jaar werden er 19 miljoen opvouwbare smartphones verkocht, wat een stijging van 50 procent was ten opzichte van het jaar ervoor. Dat klinkt veel, maar tegelijkertijd vlogen er 1,14 miljard smartphones wereldwijd over de toonbank. 

Apple zelf verkocht vorig jaar tussen de 229 en 234 miljoen iPhone-modellen, dus het bedrijf heeft in dat opzicht weinig reden om tot de verkoop van opvouwbare smartphones over te gaan. 

iPhone 17 slim maakt het verhaal onwaarschijnlijk

United Daily News gaat met dit gerucht tegen de berichtgeving van andere betrouwbare bronnen in, maar heeft wel veel bronnen binnen de fabrikanten. De kans dat het klopt dat Apple stappen zet richting de productie van een opvouwbare iPhone en het proces wil versnellen is groot, maar of dat ook een lancering in 2025 betekent…

Apple brengt komend jaar, naar alle waarschijnlijkheid, ook een Slim-versie van de iPhone 17 op de markt. De kans dat het bedrijf van Tim Cook ook daadwerkelijk twee nieuwe iPhone-modellen in hetzelfde jaar aankondigt, lijkt ons in ieder geval vrij klein.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.