©Apple

Dit oude Apple-product was nog te koop, maar daar komt verandering in

Dit oude Apple-product was nog te koop, maar daar komt verandering in

14 oktober om 11:41
Laatste update: 14 oktober om 11:45

Apple lijkt een van zijn oudere producten definitief uit de Store te halen. De USB SuperDrive, die in 2008 verscheen, was eerder al uitverkocht in de Verenigde Staten en verdwijnt na 14 jaar ook in de rest van de wereld uit het aanbod.

Met de introductie van de eerste MacBook Air nam Apple afscheid van de fysieke diskdrive. Om consumenten nog steeds de mogelijkheid te geven CD’s en DVD’s te gebruiken, introduceerde het in 2008 de USB SuperDrive. Een aparte diskdrive voor je Mac, dus.

Ook in Nederland is de USB SuperDrive niet meer beschikbaar. Voorheen was deze te koop voor 89 euro. 

Apple trekt stekker uit USB SuperDrive

De USB SuperDrive werd tot nu toe nog verkocht bij Apple en was te gebruiken met alle Mac-modellen uit 2008 en daarna. Alle MacBook- en iMac-modellen met een USB-C-aansluiting kunnen ook gebruikmaken van de aparte diskdrive, maar hebben daar wel een USB-C naar USB-A-adapter voor nodig. 

Hoewel er waarschijnlijk nog aardig wat mensen zijn die geen afstand kunnen nemen van fysieke discs, had de SuperDrive van Apple wel een beetje zijn beste tijd gehad. Hoe nieuwer de Mac, hoe meer problemen er de laatste jaren opdoken met de ondersteuning van het accessoire. 

Zo zijn in het bijzonder de M1-Macs gevoelig voor deze problemen. Een veelgehoorde conclusie is dat de nieuwe modellen niet voldoende stroom naar het accessoire omleiden om hem te laten werken.