Verhaal rond gelekte M4 MacBook Pro begint steeds gekker te worden

©Wyslacom

Verhaal rond gelekte M4 MacBook Pro begint steeds gekker te worden
Vandaag om 13:35

De afgelopen dagen hebben we uitgebreid kennis kunnen maken met de M4 MacBook Pro die Apple deze maand gaat aankondigen, maar kunnen we ‘m nog niet kopen. Of begint het krankzinnige verhaal nog gekker te worden?

Apple heeft te maken met een van zijn meest serieuze lekken in jaren. De M4 MacBook Pro ligt op straat, omdat er dagelijks foto’s en video’s van de nieuwe laptop verschijnen. Het begon allemaal bij een Russische YouTuber die er al mee aan de haal ging, maar nu kunnen consumenten deze ook al kopen. 

Via MacRumors wordt duidelijk dat het Russische platform Avito de laptop al heeft aangeboden. Voor een M4 MacBook Pro met 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslagcapaciteit lapte je daar het schappelijke bedrag van 720.000 Russische roebel voor. Omgerekend een bedrag van ongeveer 6755 euro. 

Ter vergelijking: een M3 MacBook Pro met 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslagcapaciteit kost je bij Apple op dit moment 2259 euro. 

Apple’s ergste sinds 2010

Avito is een marktplaatswebsite die alle M4 MacBook Pro-modellen uit het aanbod heeft gehaald, omdat het niet aan de haal gaat met producten die officieel nog niet bestaan. Maar dat ze daadwerkelijk te koop stonden, laat zien hoe groot het probleem voor Apple is. 

De vraag is natuurlijk altijd of de M4 MacBook Pro die we deze week regelmatig tegenkomen, ook daadwerkelijk het model is dat we begin november gaan krijgen. Maar het opvallende is dat de geruchten van de laatste tijd wel heel erg overeenkomen met wat we als product te zien krijgen. 

Mocht het dus daadwerkelijk om de echte MacBook-modellen gaan, dan is de kans vrij groot dat iemand erin geslaagd is om een lading uit een Chinees warenhuis te jatten en naar Rusland te vervoeren. Dat is misschien nog wel een tikje erger dan het voorval uit 2010, waarbij een iPhone 4 vroegtijdig in een café in Californië werd achtergelaten.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.