©Unsplash

Apple opent in Shenzhen grootste onderzoekslab buiten de VS

Apple opent in Chinese stad Shenzhen grootste onderzoekslaboratorium buiten de VS

12 oktober om 19:03
Laatste update: 12 oktober om 20:27

Apple heeft afgelopen donderdag in de Chinese stad Shenzhen een enorm onderzoekslaboratorium van 20.000 vierkante meter geopend. South China Morning Post schrijft dat het om het grootste Apple-lab van zijn soort gaat buiten de Verenigde Staten. 

In het nieuwe lab wordt gewerkt aan producten zoals de iPhone, iPad en Vision Pro. In maart werd al duidelijk dat Apple van plan was in de Chinese stad, waar veel techbedrijven zitten, het laboratorium te starten. China is de grootste smartphonemarkt ter wereld, waar Apple sinds kort niet meer tot de vijf grootste merken behoort.

Apple heeft het lab in Shenzhen geopend zodat het zijn aanwezigheid in China kan vergroten, en tegelijkertijd de samenwerking met lokale leveranciers kan verbeteren. Het Amerikaanse techbedrijf heeft niet gereageerd op berichtgeving van de krant. 

In het nieuwe lab moeten zo'n duizend mensen gaan werken, uit zowel China als andere landen. Inmiddels werken bij Apple in China dubbel zoveel mensen aan onderzoek en ontwikkeling als vijf jaar geleden, aldus de krant. In maart meldde Apple al dat het onderzoeksfacaliteiten heeft geopend in Peking, Shanghai, Suzhou en Shenzhen.

Apple op zesde plek in China

Apple staat in China nu op de zesde plaats als smartphoneverkoper, na vivo, Huawei, OPPO, Honor en Xiaomi, bleek eerder dit jaar uit cijfers van IDC. Het nieuwe laboratorium moet het middelpunt worden van Apples zogenoemde R&D-afdeling in de Greater Bay Area, bestaande uit Hong Kong, Macau en negen steden in de Guangdong-provincie van het land.

Lees meer over Apple en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.