WhatsApp komt met een handige update op iOS 18

©Whatsapp

WhatsApp krijgt deze handige functie op iOS 18
14 oktober om 23:57
Laatste update: 15 oktober om 00:07

WhatsApp komt met een nieuwe manier om op iOS 18 sneller je favoriete chatgesprekken te openen. Dat kan binnenkort met de nieuwe widget die WhatsApp voor de iPhone uitbrengt. Die WhatsApp-widget biedt een aantal handige opties.

WhatsApp test momenteel een nieuwe widget voor het beginscherm van de iPhone, zo ontdekte WABetaInfo. Met de widget krijg je sneller toegang tot recente of favoriete chats. Sinds de komst van iOS 18 in september waren de oudere WhatsApp-widgets niet meer beschikbaar, maar die hadden dan ook al jarenlang geen update meer gekregen.

De nieuwe WhatsApp-widget kun je op iOS 18 overal op het beginscherm plaatsen. In de kleine variant krijg je twee chats te zien en de grote versie toont maximaal vier gesprekken.

Instellen

Je kunt per widget instellen welke chats er staan. Zo kun je in plaats van je meest recente chats ook kiezen voor je favoriete chats of je vastgepinde gesprekken. Die twee zaken moet je zelf in WhatsApp hebben ingesteld. De favorietenfunctie lanceerde de chatdienst in juli. Daarnaast komt er de optie om in de widget automatisch de chats te zien van mensen met wie je het vaakst praat op WhatsApp.

Afwachten

WhatsApp test de nieuwe widget momenteel in de TestFlight-beta van de app. Waarschijnlijk komt de functie binnen enkele maanden via een update naar alle iOS-gebruikers van de chatdienst.

Intussen is het nog altijd wachten op de iPad-app van WhatsApp, die moederbedrijf Meta inmiddels ruim een jaar geleden beloofde. 

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons eigen WhatsApp-kanaal.