Tesla Model Y met 7 zitplaatsen nu ook hier te koop

©Tesla

Tesla Model Y met 7 zitplaatsen nu ook hier te koop
15 oktober om 17:15

De Tesla Model Y is nu ook in Nederland als 7-zitter te koop. Met een paar kleine waarschuwingen. 

De Tesla Model Y is de elektrische auto die ik veel mensen aanraad die ruimte nodig hebben. Eventueel met de optie voor een sticker: "dit betekent niet dat ik een fan van de persoon Elon Musk ben". In Amerika was deze auto ook al een tijdje beschikbaar als 7-zitter. Maar vanaf nu ook in Nederland. 

De Model Y is ontworpen als familie-SUV. Met een laadvermogen dat beter is dan veel grotere voertuigen en een trekgewicht van 1.600 kg, had je al een veelzijdige auto, maar nu heb een extraatje: 7 zitplaatsen. 

Wel een paar waarschuwingen:

De derde rij zitplaatsen in de Model Y biedt plaats aan twee personen en is toegankelijk via een slim systeem van instapknoppen die de tweede rij stoelen naar voren schuiven. En terwijl je daar zit, hoef je je geen zorgen te maken over een tekort aan ruimte of USB-poorten - die zijn er genoeg. 

De derde rij kan ook worden neergeklapt om nog meer bagageruimte te creëren, tot wel 2.040 liter. Dus of je nu een kinderwagen, een opklapbed of gewoon heel veel boodschappen moet vervoeren, dat past in de Model Y.

Drie waarschuwingen voor wie al te enthousiast is geworden: 

1. De zevenzitter is alleen beschikbaar in de Model Y Long Range All-Wheel Drive variant. Niet in de goedkopere Rear-Wheel Drive versie. 

2. De achterste passagiers moeten niet langer zijn dan 1 meter 60 ongeveer.

3. De eerdergenoemde sticker wordt niet meegeleverd.  

De eerste Europese leveringen van de Model Y Long Range All-Wheel Drive met 7 zitplaatsen staan gepland voor later dit kwartaal. Voor €2500 extra configureer je de Model Y op de website van Tesla.

Meer nieuws over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.