DJI's nieuwste drone heeft LiDAR als primeur en kan daarom veel beter vliegen

©DJI

DJI's nieuwste drone heeft LiDAR als primeur en kan daarom veel beter vliegen
15 oktober om 16:59

DJI heeft alweer een nieuwe drone onthuld, dit keer in het midrange-segment. Met prijzen van boven de 1000 euro dus, maar ook met een primeur voor DJI: het is zijn eerste drone met ingebouwde LiDAR, zodat hij veel makkelijker obstakels ziet en bij weinig licht vliegt.

De nieuwe DJI 3S is een verbeterde versie van de Air 3 van vorig jaar. De verbeterpunten liggen in beeldkwaliteit, met een verbeterde 1-inch 50 megapixel-sensor en 24mm-lens in de hoofdcamera en een 1/1.3-inch 48-megapixel 70mm 3x-zoonlens. Beide lenzen hebben 14 stops aan dynamisch bereik en beloven zo veel flexibiliteit in meer lichtomstandigheden.

En dat mag ook wel, want de Air 3S kan onder veel meer omstandigheden vliegen, dankzij een sloot aan sensoren. Er zijn nu zes vision-sensoren (twee aan de voorkant, achterkant en onderkant), neerwaartse infrarood time-of-flight (TOF)-sensoren en voor het eerst bij DJI: een naar voren gerichte LiDAR. Door die sensoren kan de Air 3S volgens DJI veel beter nachtvluchten maken. Obstakels worden automatisch geïdentificeerd en omzeild. Dat werkt ook met automatische terugkeerden, zodat je veilig en zorgeloos kan vliegen in de nacht, ook al zie je obstakels dan zelf niet meer.

Functies voor makkelijker filmen

De hoofdcamera filmt met kan 4K/60fps HDR en 4K/120fps. Dat gebeurt in een verbeterd bestandsformaat, die volgens DJI ruim 30 procent kleiner in vergelijking met de Air 3. De Air 3S heeft 42 GB ingebouwde opslag en microSD-uitbreiding. Dat moet ruim genoeg zijn voor alles dat je tijdens een maximale vluchttijd van 45 minuten kan schieten. Foto's en video's kun je daarna draadloos naar je telefoon overzetten, zelfs als de drone zelf is uitgeschakeld.

De DJI 3S heeft zoals altijd allerlei handige hulp-functies om makkelijker te filmen. Met ActiveTrack 360 kun je je onderwerp bijvoorbeeld automatisch volgen. En ook tijdens handmatige vluchten kan de Air 3S het onderwerp scherp in beeld houden, of wordt het beeld automatisch bijgesteld als het onderwerp buiten beeld dreigt te raken. Door die handige functies en het veilig vliegen, is de Air 3S volgens DJI 'de perfecte allrounder voor reisfotografie'.

In drie uitvoeringen te krijgen

De DJI Air 3S wordt vanaf vandaag in drie sets aangeboden. De standaardset met de drone en één batterij is bestuurbaar met je smartphone en kost 1099 euro. Een set met de Air 3S, RC-N3 afstandsbediening, een ND-filterset, twee extra batterijen, een batterijoplaadhub, een schoudertas 'en meer' kost 1399 euro.

En voor 1599 euro krijg je de drone en de DJI RC 2-afstandsbediening met een 5,5-inch scherm, een ND-filterset, twee extra batterijen, een batterijoplaadhub, een schoudertas 'en meer'. Die hub ondersteunt PD-snelladen en een stroomaccumulatiefunctie. Heb je meerdere batterijen met nog een beetje stroom, wordt dat naar één batterij geleid zodat je sneller weer de lucht in kan.

Meer nieuws over drones en mis niets met onze Bright-app.