© Sonos

Sonos lanceert deze nieuwe soundbar en subwoofer

Sonos heeft een nieuwe soundbar en subwoofer: dit is er verbeterd

15 oktober om 20:12
Laatste update: 15 oktober om 20:15

Sonos heeft twee nieuwe producten aangekondigd die filmliefhebbers zullen aanspreken. Het gaat om de Arc Ultra soundbar en de Sub 4 subwoofer, die samen voor een cinematische geluidservaring in de huiskamer moeten zorgen.

De Arc Ultra is een verbeterde versie van de eerdere Sonos Arc-soundbar. De Arc Ultra is voorzien van 9.1.4 audio. Dit betekent dat de soundbar is uitgerust met negen luidsprekers rondom de luisteraar, één subwoofer voor krachtige lage tonen, en vier naar boven gerichte speakers die geluid van bovenaf weergeven. De soundbar ondersteunt Dolby Atmos, de techniek die geluid vanuit alle richtingen laat komen voor een ruimtelijk effect.

Voor mensen die 's avonds laat willen kijken zonder anderen te storen, heeft de Arc Ultra een nachtmodus. Deze zorgt ervoor dat harde geluiden zachter worden en zachte geluiden hoorbaar blijven. Ook is er een functie die spraak duidelijker maakt, handig bij films met veel achtergrondgeluid.

Sonos Sub 4

De Sonos Sub 4 is een nieuwe subwoofer, speciaal ontworpen voor diepe bastonen. Door de specifieke plaatsing van de naar binnen gerichte luidsprekers zou het apparaat volgens Sonos krachtige bas kunnen produceren zonder te trillen.

Beide apparaten zijn draadloos te bedienen via de beruchte Sonos-app of stemassistenten zoals Amazon Alexa. Ze werken ook samen met Apple-apparaten via AirPlay 2.

Prijzen

De Arc Ultra kost 999 euro en voor de Sub 4 betaal je 899 euro. Wie beide wil aanschaffen, kan ze in een pakket kopen voor 1708 euro. Beide apparaten zijn vanaf 29 oktober verkrijgbaar.

Sonos heeft een zwaar jaar achter de rug door de problemen met zijn nieuwe app. Het bedrijf hoopt de komende tijd het vertrouwen van klanten terug te winnen.

Volg meer nieuws over Sonos en blijf op de hoogte met onze Bright-app.