©Unsplash

Oeps: Windows-gebruikers verliezen internettoegang na update

Oeps: Windows-gebruikers verliezen internettoegang na update

Vandaag om 09:49

De langverwachte 24H2-update voor Windows 11 lijkt voor aardig wat problemen te zorgen. Na meldingen van het bekende blauwe scherm en een lading aan onwisbare bestanden, zijn gebruikers wereldwijd nu niet in de mogelijkheid om verbinding te maken met internet

Op het Community-forum van Microsoft worden de problemen gemeld. Gebruikers laten weten dat een netwerkverbinding niet meer mogelijk is na het installeren van de Windows 11-update, maar dat ze ook geen toegang hebben tot het web zodra die verbinding er wel is. Het probleem komt op meerdere apparaten voor. 

Gebruikers melden dat ze sinds de update vreemd genoeg opeens een ander IP-adres hebben. Normaal begint het IP-adres met 192., maar sinds de Windows 11-update lijkt dit nu met 169. te beginnen. Het zou dus kunnen zijn dat de computer denkt dat hij verbonden is met het internet, maar dat dat helemaal niet het geval is. 

Windows 11 lijkt toch echt het probleem te zijn

Met grote Windows-updates kan het voorkomen dat andere zaken als drivers, firmware en netwerkinstellingen voor problemen zorgen. Gebruikers op het Community-forum laten echter weten dat ze deze allemaal hebben bijgewerkt of zelfs helemaal gereset hebben om te kijken of het probleem verholpen kon worden. 

De problemen duiken overigens niet alleen op bij persoonlijke Windows 11-apparaten, maar zijn ook te vinden op computers die verbonden zijn met de servers.

Lees meer nieuws over Windows en mis niets met onze Bright-app.