©Tesla

Maker I, Robot boos op Tesla voor het jatten van zijn futuristische ontwerpen

Maker I, Robot boos op Tesla voor het jatten van zijn futuristische ontwerpen

Vandaag om 11:50
Laatste update: om 11:55

Tijdens het We, Robot-evenement liet Elon Musk een aantal nieuwe Tesla-producten zien. Beelden van de Cybercab, Robovan en de Optimus-robots waren vorige week hét onderwerp van gesprek. Alex Proyas, regisseur van de film I, Robot, zag daar echter wel heel veel bekende elementen in terug.

I, Robot, de film die in 2004 verscheen, speelt zich af in het jaar 2035. In dat jaar leven robots naast mensen, maar gaat het helemaal mis wanneer ze een eigen wil hebben en zich tegen de mensheid keren. In die film komen ook verschillende voertuigen voor die, net als de robots zelf, verdacht veel weghebben van de nieuwe producten van Tesla. 

Het verschil is echter dat Tesla de producten twintig jaar later aan de wereld heeft laten zien. Alex Proyas, de regisseur van I, Robot, viel dat ook op en maakte op X zelf de vergelijking: 

Tesla Cybercab, Robovan en Optimus 

Afgelopen donderdag liet Tesla CEO Elon Musk een aantal nieuwe producten zien die zo uit een sciencefictionfilm leken te rollen. De Cybercab is een volledig autonome auto die als Taxi moet dienen in grote steden, de Robovan is een futuristische bus en de Optimus-robot moet mensen helpen bij allerlei taken. 

Het klinkt inderdaad een beetje als het concept uit I, Robot. Al is dit slechts het topje van de ijsberg. Benieuwd wat Tesla tijdens het We, Robot-evenement heeft laten zien? Check hier ons overzicht. 

Lees meer nieuws over Tesla en mis niets met onze Bright-app.