©Apple

Apple maakt de iPad in Nederland goedkoper, maar dat mag wat kosten

Apple maakt de iPad in Nederland goedkoper, maar dat mag wat kosten

Vandaag om 15:16
Laatste update: om 16:25

Apple heeft, na de lancering van de zevende-generatie iPad mini, de standaard iPad goedkoper gemaakt in Nederland. Maar daar moet jij als consument wel een concessie doen.

Het instapmodel iPad, met 64 GB aan opslagcapaciteit, was bij Apple tot gisteren te koop voor de prijs van 439 euro. Op dit moment is de tablet in Nederland, en andere Europese landen, te koop voor 409 euro, wat betekent dat je als gebruiker 30 euro bespaart. Althans, zo lijkt het. 

In werkelijkheid krijg je als gebruiker ook minder bij de aanschaf van een nieuwe iPad. Apple laat vanaf nu namelijk ook bij dit model de 20W-adapter uit de doos, waardoor je alleen een USB-C-kabel krijgt. De nieuwe iPad mini heeft ook geen adapter in de doos, net als dat bij de Air en de Pro ook niet het geval is. Het lijkt er dus op dat Apple de boel gelijk wil trekken.

Apple luistert netjes naar de Europese Unie 

De reden dat Apple de adapter niet meer in de verpakking van de iPad stopt heeft te maken met een wet van de Europese Unie. Deze wet wil strenger optreden tegen elektronisch afval. Gezien het Amerikaanse bedrijf al langer op scherp staat bij de Unie, en ze Apple Intelligence bijvoorbeeld niet uit willen brengen om die reden, haalt Apple de oplader uit de verpakking. 

Hoewel het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer is van de EU, zijn er soortgelijke regels in de maak. Daar verdwijnt de adapter dus ook uit de verpakking. In de Verenigde Staten krijgen consumenten ze nog wel. 

De nieuwe iPad mini

Apple kondigde gisteren, voor het eerst in drie jaar tijd, dus de nieuwe iPad mini aan. De kleine tablet heeft een spec bump gekregen door de A17 Pro-chip, Pencil Pro-ondersteuning en meer opslagcapaciteit. 

In dit artikel vertellen we je er alles over. Mis ook niets met onze Bright-app.