Kleinere Mac Mini en nieuwe iPad Mini worden mogelijk deze maand nog gepresenteerd

©Unsplash

Kleinere Mac Mini en nieuwe iPad Mini worden mogelijk deze maand nog gepresenteerd
Vandaag om 19:30

Apple zou van plan zijn eind oktober een nieuwe, kleinere Mac Mini en een nieuwe iPad Mini uit de doeken te doen. Ook zouden er nieuwe versies komen van de iMac en de MacBook Pro. 

Apple-journalist Mark Gurman van persbureau Bloomberg schrijft in zijn wekelijke nieuwsbrief dat hij verwacht dat de nieuwe producten te koop zullen zijn vanaf vrijdag 1 november. De nieuwe Mac Mini zou volgens The Verge zo klein kunnen zijn als een Apple TV. De Mac zou worden geleverd met de vernieuwde M4-processor van Apple en zou ook te koop zijn met M4 Pro-chip. 

Gurman verwacht verder dat er een nieuwe versie komt van de iPad Mini. De huidige iPad Mini dateert uit 2021. Verwacht wordt niet dat de kleine iPad een nieuw ontwerp krijgt. De iMac en de Macbook Pro worden verder ook geüpdatet, voorspelt Gurman. Net als de Mac Mini worden ze voorzien van M4-chips. 

Volgend jaar nieuwe iPhone SE en iPad Air

Begin volgend jaar verwacht de Apple-analist dat het Amerikaanse techbedrijf komt met een M4-versie van de MacBook Air en een nieuwe iPhone SE. Ook denkt hij dat we in 2025 een nieuwe iPad Air gaan zien. 

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.