Deze indrukwekkende robot rent op sneakers en dat ziet er opmerkelijk uit

© Robot Era

Deze opvallende robot rent op sneakers door de woestijn
16 oktober om 20:31

Een Chinese robotfabrikant heeft met een opmerkelijk demonstratie laten zien hoe ver de ontwikkeling van mensachtige robots is gevorderd. Het bedrijf Robot Era organiseerde een wedstrijd tussen twee van zijn Star1-robots in de ruige Gobiwoestijn. Daarbij droeg de ene robot sportschoenen en rende de andere 'op blote voeten'.

De wedstrijd leverde opvallende resultaten op - maar niet verrassend als je zelf wel eens gaat hardlopen. De robot met sportschoenen haalde na een valse start zijn concurrent in en versloeg die uiteindelijk. Daarbij hield de Star1 een snelheid van ongeveer 13 kilometer per uur aan gedurende 34 minuten. Dit deed hij terwijl hij over oneffen terrein, gras en kronkelende paden navigeerde.

Bijzondere loopstijl

De Star1-robots zijn dan ook indrukwekkende machines. Met een lengte van 1,71 meter en een gewicht van 65 kilo bewegen ze zich voort met een bijzondere loopstijl. Hun rug blijft kaarsrecht terwijl hun benen zich voortbewegen.

Onder de motorkap beschikken de robots over geavanceerde sensoren die hen in staat stellen om zich snel aan te passen aan verschillende ondergronden.

275 biljoen berekeningen per seconde

Het brein van de Star1 kan volgens Robot Era 275 biljoen berekeningen per seconde uitvoeren. Deze rekenkracht gebruikt de robot om zijn omgeving waar te nemen en zijn bewegingen daarop aan te passen. Robot Era wil de rekenkracht van de robots uiteindelijk gebruiken om ze geschikt te maken voor praktische taken in huizen en bedrijven.

De demonstratie in de woestijn is niet de eerste keer dat Robot Era de aandacht trekt. Eerder dit jaar filmde het bedrijf al hoe een van zijn robots over de Chinese Muur wandelde. In tegenstelling tot de Optimus van Tesla, kwam daar geen bediening op afstand bij te pas.

Lees meer nieuws over robots en meld je aan voor onze nieuwsbrief.