Apple laat bedrijven hun stempel drukken op jouw iPhone

©Apple

Apple laat bedrijven hun stempel drukken op jouw iPhone
17 oktober om 09:49

Apple heeft een nieuwe functie uitgerold waarmee bedrijven kunnen bepalen hoe ze op jouw smartphone verschijnen. In de telefoon-app en de mail-app kun je dus logo’s van bedrijven tegenkomen.

Vorig jaar introduceerde Apple Business Connect, waarmee bedrijven meer functies kregen binnen de standaardapps als Berichten, Kaarten, Wallet en Siri. Door een nieuwe functie kunnen ze hun bedrijfsinformatie invullen, zoals de naam van het bedrijf en een bijbehorend logo. 

Zodra bedrijven dit doen, krijgen gebruikers bij inkomende oproepen, mails of tijdens betalingen het logo van het desbetreffende bedrijf te zien. 

Maakt Apple van je iPhone een reclamebord?

De nieuwe functie binnen Business Connect is niet alleen handig voor bedrijven. Mocht Apple in de toekomst bijvoorbeeld met een eigen zoekmachine komen, kan het via deze functie meer informatie over bepaalde bedrijven en organisaties verzamelen. 

Voor gebruikers is de functie overigens ook niet geheel onhandig. Zodra je door een onbekend nummer gebeld wordt, is er in een oogopslag te zien waar het nummer vandaan komt en dat het ook een legitiem nummer is. Bedrijven moeten namelijk hun informatie zelf verifiëren voordat de logo’s en informatie ook daadwerkelijk getoond worden. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.