©Copilot

NASA heeft 3 miljoen dollar voor je als je dit raadsel op kan lossen

NASA heeft 3 miljoen dollar voor je als je dit raadsel op kan lossen

Vandaag om 14:49

NASA laat met zijn ruimtemissies aardig wat zooi achter in de ruimte. Dat wil de ruimtevaartorganisatie beter doen en dus vraagt het om innovatieve ideeën om ze erbij te helpen. De prijzenpot: 3 miljoen dollar.

Voedselverpakkingen, materialen van experimenten en kleding, NASA heeft er tijdens ruimtemissies allemaal mee te maken. Het idee is om het afval te recyclen, maar de ruimteorganisatie weet niet zo goed hoe. Om die reden is de LunaRecycle Challenge in het leven geroepen. 

Het doel van de Challenge is het ontwerpen en ontwikkelen van een duurzame oplossing. NASA deelt LunaRecycle op in twee delen. Enerzijds voor het ontwerpen en ontwikkelen van hardware die meerdere soorten afval kan recyclen op de maan. Anderzijds zoekt de organisatie naar een digitale simulatie van een systeem dat een productie kan starten vanuit gerecycled materiaal. 

Hoe doet NASA dat nu dan? 

Met het International Space Station weet NASA al hoe het mensen in leven moet houden in de ruimte en dus ook wat het met het afval moet doen. Op het ruimtestation wordt gebruikgemaakt van een hoogtemperatuurreactor die het afval van astronauten afbreekt en omzet tot water, zuurstof en andere benodigdheden.

NASA zegt dat een dergelijke methode werkt tot 2000 kilometer hoogte. De ruimtemissies naar de maan en toekomstige missies, gaan daar ver overheen en zorgen dus voor een probleem. Mocht jij een idee hebben, en kans willen maken op het geldbedrag, dan kun jij je hier aanmelden voor de Challenge. 

Lees meer nieuws over ruimtevaart en mis niets met onze Bright-app.