iPhone 17 Air krijgt opvallend 'nieuw ontwerp' en vervangt dit iPhone-model

©Smartprix

iPhone 17 Air krijgt grote veranderingen en vervangt dit iPhone-model
18 oktober om 21:30
Laatste update: 18 oktober om 21:45

Er zijn nieuwe details naar buiten gekomen over de iPhone 17 Air, die volgend jaar wordt verwacht. Analisten hebben al meerdere specificaties van het dunne iPhone-model gedeeld. Na jaren waarin de nieuwe iPhones erg op hun voorgangers leken, lijkt Apple nu een grote verandering voor te bereiden.

Verschillende bronnen hebben de afgelopen weken gemeld dat Apple werkt aan een geheel nieuw iPhone-model. Omdat het om een dunner toestel gaat, staat hij bekend als de iPhone 17 Air, hoewel die naam nog niet zeker is.

Volgens de bekende analist Jeff Pu van de investeringsbank Haitong krijgt de iPhone 17 Air een scherm van 6,6 inch en een A19-chip. Die processor wordt gemaakt met hetzelfde 3nm-proces als de A18 Pro in de iPhone 16 Pro. Het nieuwe toestel heeft volgens Pu een aluminium frame en beschikt over Face ID.

Enkele camera op de achterkant

Aan de achterkant komt één camera van 48 megapixel, zegt Pu. Die enkele camera sluit aan bij wat de analist Ming-Chi Kuo onlangs over de iPhone 17 Air heeft gezegd, maar hij deelde het aantal megapixels nog niet. De selfiecamera maakt volgens Pu 25 megapixel foto’s.

De iPhone 17 Air krijgt 8GB werkgeheugen en ondersteunt uiteraard de nieuwe Apple Intelligence-functies. 

Ander ontwerp

Pu verwacht dat de iPhone 17 Air een 'opvallend nieuw ontwerp' krijgt vergeleken met de vorige iPhones. Het toestel zou een stuk dunner worden, maar andere details ontbreken nog. Pu is ervan overtuigd dat Apple het Plus-model gaat schrappen en dat de nieuwe Air hiervoor in de plaats komt. 

Apple bracht het Plus-model in 2022 voor het eerst uit met de komst van de iPhone 14 Plus en die was de opvolger van de Mini-variant, waarvan de iPhone 13 Mini de laatste was. De afgelopen jaren verkopen de Pro-modellen van de iPhone het beste. Hoeveel de iPhone 17 Air gaat kosten, is nog niet duidelijk.

Nieuw oled-scherm en 5G-modem

Onlangs lekte ook uit dat Apple de nieuwe dunne iPhone zou voorzien van een superdun OLED-touchscreen met de TDDI-techniek. Een Taiwanese leverancier begint in het tweede kwartaal van 2025 met de massaproductie van zulke schermen en de eerste klant is naar verluidt Apple.

Volgens andere geruchten bevatten de iPhone 17's ook een door Apple ontworpen 5G-modem. Dat eigen Apple-modem zou in maart al zijn debuut maken in de nieuwe iPhone SE 4.

iPhone 17 Pro

Ook over de iPhone 17 Pro en Pro Max zijn specs uitgelekt. De Pro heeft naar verluidt een 6,3 inch scherm en Pro Max krijgt een 6,9 inch scherm. De Pro's hebben naast de hoofdcamera ook een 48 megapixel telefoto-camera achterop en een 24 megapixel selfiecamera voorop. De iPhone 17 Pro-versies zouden worden uitgerust met 12 GB RAM en een A19 Pro chip.

Bovendien zou het Dynamic Island op de iPhone 17 Pro Max volgens Pu 'veel smaller' worden, doordat het toestel compactere onderdelen voor het Face ID-systeem gebruikt. Dat zou de eerste verkleining van het Dynamic Island zijn sinds Apple de feature in 2022 op de iPhone 14 Pro's introduceerde.

De onthulling van de iPhone 17-serie wordt in september 2025 verwacht. 

Volg het iPhone-nieuws en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.